субота, 16 лютого 2008 11:01

Погрози Путіна були емоційною реакцією на хворобливу тему - Богатирьова

Заява президента Російської Федерації Володимира Путіна щодо направлення проти України ракет була емоційною реакцією.

Таку думку висловила на брифінгу для преси секретар Ради нацбезпеки і оборони Раїса Богатирьова.

Зокрема, коментуючи заяву Путіна, вона зауважила, що емоційна реакція, яку ми часто бачимо у політиків, коли мова йде про плани України інтегруватись у євроатлантичний простір, говорить про те, що для них ця тема є чутливою і хворобливою.

Водночас, Богатирьова нагадала відповідь президента Віктора Ющенка, який наголошував, що Конституція України не передбачає розміщення військових баз на території України.

Вона підтвердила готовність України зміцнити ці гарантії, в тому числі, і на законодавчому рівні, "щоб питання про наведення ракет навіть не виникало".

Богатирьова висловила переконання, що шляхом переговорів вдасться знайти компроміс і порозуміння, і відносини між двома стратегічними партнерами залишаться добросусідськими.

Секретар РНБО також повідомила, що на переговорах з Росією щодо її вступу до СОТ Україна має намір висловити бажання бути присутньою на російському нафтогазовому ринку через своїх інвесторів.

Вона висловила сподівання, що через діалог рішення щодо присутності України на нафтогазовому ринку Росії буде ухвалене, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Погрози Путіна були емоційною реакцією на хворобливу тему - Богатирьова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі