субота, 05 лютого 2011 18:25

Погіршення ситуації зі свободою слова може закрити Україні дорогу до Європи

Погіршення ситуації зі свободою слова може закрити Україні дорогу до Європи

Погіршення ситуації зі свободою слова може негативно відбитися на євроінтеграційних прагненнях України.

Таку думку у коментарі кореспонденту Gazeta.ua висловила експерт-міжнародник Галина Яворська.

"Заява Бузека про порушення демократичних стандартів - це не перший сигнал з боку Європи. Вже неодноразово звучали заяви щодо вибіркового застосування правосуддя в Україні. Тепер Бузек... Це негативно, звичайно, якщо це повторюється з певною періодичністю", - наголосив він.

За словами експерта, якщо це набуває більш стійкого характеру, то це дуже небезпечно.

"На цьому етапі це небезпечно, наприклад, для нашої європейської інтеграції, яка неможлива без дотримання демократичних норм і європейських цінностей, - зазначила Яворська. - Тим більше, президент нещодавно офіційно заявив про наш курс на євроінтеграцію. Тому ситуація складна. Бо реалізувати цей курс в таких умовах, коли ставлення до нас буде негативним, буде надзвичайно важко. Просто неможливо".

Нагадаємо, президент Європарламенту Єжи Бузек заявляє, що Європа в регіоні більше не робить ставку на Україну.

"Україна була найкращим учнем класу в регіоні два роки тому. Але більше – ні. Я занепокоєний погіршенням ситуації щодо свободи слова та свободи преси, - заявив він. - Я переживаю через останні тенденції використання кримінального кодексу для залякування лідерів опозиції. Це піднімає питання про незалежність судової влади та прозорість верховенства права. Я сподіваюся, що ці кроки не стануть постійною ситуацією, і Україна знову повернеться на правильний шлях".

Водночас він зазначив, що тепер надією регіону є Молдова.

Зараз ви читаєте новину «Погіршення ситуації зі свободою слова може закрити Україні дорогу до Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі