субота, 24 липня 2021 19:49

Подорож до Грузії з "двійником Шмигаля" і вітання Кікабідзе - чим займався Зеленський на тижні
6

Під час візиту до Грузії президент побував на межі з тимчасово окупованою Автономною Республікою Абхазією
Фото: Офіс президента
На початку тижня Зеленський під час Батумської міжнародної конференції спілкувався з лідерами інших країн
Зеленський тепло вітається із президентом Європейської ради Шарлем Мішелем
Зеленський також разом із президенткою країни Саломе Зурабішвілі і президентка Молдови Мая Санду схвалили Декларацію Батумського саміту
Поспілкувався глава держави і з представниками Моніторингової місії Євросоюзу у Грузії

Цього тижня президент Володимир Зеленський поїхав до Чорного моря у Батумі, що в Грузії, де взяв участь у міжнародній конференції. Глава держави також побував на межі з тимчасово окупованою росіянами Автономною Республікою Абхазією.

Чим запам'яталося президентське подружжя на тижні – у матеріалі Gazeta.ua.

На початку тижня Зеленський під час Батумської міжнародної конференції спілкувався з лідерами інших країн. Опублікував фото, де тепло вітається із президентом Європейської ради Шарлем Мішелем, про якого жартують, що він схожий на прем'єра Дениса Шмигаля. Обговорили підготовку Саміту Україна – Європейський Союз.

У Грузії Зеленський також разом із президенткою країни Саломе Зурабішвілі і президентка Молдови Маєю Санду схвалили Декларацію Батумського саміту. Заявили про зміцнення тристороннього співробітництва між країнами щодо європейської інтеграції. Підписували на оглядовому майданчику біля Фортеці Петра із видом на Чорне море. Шарль Мішель виклав фото, як лідери підіймалися на місце – по крутому схилу з бруківкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Фінансуватимуть друзів та родичів": чому Банкова втручається у роботу Держкіно

Під час візиту до Грузії президент побував на межі з тимчасово окупованою Автономною Республікою Абхазією. Зеленському показали міст, який є єдиним пунктом пропуску. Президент зміг у бінокль роздивитися територію. Поспілкувався глава держави і з представниками Моніторингової місії Євросоюзу у Грузії.

У Грузії глава держави також встиг привітати актора та режисера Вахтанга Кікабідзе з днем народження. Що правда, зробив це Зеленський по телефону.

У п'ятницю, 23 липня, коли у Токіо розпочалася Олімпіада, Зеленський привітав українських спортсменів. Глава держави побажав перемог і обійтися без травм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чаював у Берліні із Меркель та відправляв олімпійців в Токіо – тиждень Зеленського у фото

Перша леді Олена Зеленська цього тижня поділилася новиною, що за кордоном відкрили 24-й україномовний аудіогід. Цього разу – у Киргизькому національному музеї образотворчих мистецтв імені Гапара Айтієва.

Напередодні Дня Незалежності України, 23 серпня з ініціативи дружини президента Олени Зеленської у столиці відбудеться Київський саміт перших леді та джентльменів.

Зараз ви читаєте новину «Подорож до Грузії з "двійником Шмигаля" і вітання Кікабідзе - чим займався Зеленський на тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі