пʼятниця, 11 серпня 2023 22:29

Подоляк про звільнення військкомів: їм давали час, щоб зупинитися і подумати

Подоляк про звільнення військкомів: їм давали час, щоб зупинитися і подумати
Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував звільнення військкомів. Фото: Факти

Військкомам, які незаконно збагачувалися та брали хабарі під час воєнного стану, давали час, щоб ті зупинилися та подумали.

Зміна всієї керівної ланки територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки – це дуже складний процес, заявив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк в ефірі національного інформаційного телемарафону, пише Gazeta.ua.

Особливо гостро це питання постало після скандалу з одеським військкомом Євгеном Борисовим. Вони не зупинилися навіть після інших скандалів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зеленський прив'язав "воєнкомів" до Залужного" – політолог про рішення РНБО

"Сьогодні військкоми демонстративно, вони навіть не ховаються, не чекають, поки війна закінчиться, а отримують дохід сірого кольору. Навіть під час війни тричі змінюють авто, купують собі якісь земельні ділянки, додаткові квартири, які записують на родичів", – зазначив він.

Якби це рішення не ухвалили, тоді була б нульова лояльність до мобілізації серед населення в країні, яка воює, зазначив Подоляк.

Він впевнений, що в людини на посаді військкому, яка безпосередньо воює в окопі буде певне емоційне сприйняття, як потрібно працювати під час війни. Принаймні вона не дратуватиме суспільство, не провокуватиме внутрішню агресію.

На засіданні Ради національної безпеки постановили звільнити всіх голів обласних ТЦК. У червні ЗМІ повідомили, що в родини одеського воєнкома Євгена Борисова з'явилась вілла в Іспанії за понад €3 млн, у його дружини – офісне приміщення на головній вулиці Марбельї, а також кілька дорогих автівок.

Після цього президент Володимир Зеленський доручив головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужнному звільнити начальника ТЦК. Борисова звільнили.

Зараз ви читаєте новину «Подоляк про звільнення військкомів: їм давали час, щоб зупинитися і подумати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі