середа, 06 липня 2022 13:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Подоляк пояснив, навіщо Росія обстрілює власні міста

Подоляк пояснив, навіщо Росія обстрілює власні міста
Радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк заявив, що Росія обстрілює власні міста, щоб зірвати постачання зброї. Фото: Офіс президента

Росія обстрілює власні міста, щоб відволікти росіян від "холодильника".

Також, щоб підтримувати градус антиукраїнської істерії й зірвати постачання західної зброї. Про це заявив радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це не про втрату Донбасу – Подоляк прокоментував відхід ЗСУ від Лисичанська

"Але все фіксується. На Кремль чекає трибунал за злочини не лише перед українським народом, а й перед власним", – написав він.

У ніч на 3 липня в російському Бєлгороді прогриміли потужні вибухи. У центрі міста почалася пожежа. Відомо, що частково зруйновані 11 багатоповерхівок і близько 40 приватних будинків, з них п'ять – повністю. Також повідомляють щонайменше про п'ятьох загиблих цивільних. Росія обвинуватила в атаці Україну.

Згодом у місті знайшли частини російського зенітного ракетно-штрумувого комплексу "Панцир С1". Знахідка може свідчити, що росіяни самі вдарили по своїх громадянах. На озброєнні української армії таких ЗРК немає.

Блогер Денис Казанський припустив, що в російських військових щось не так спрацювало й ракети полетіли в іншому напрямку. Це вже було в тимчасово окупованому Алчевську.

Зараз ви читаєте новину «Подоляк пояснив, навіщо Росія обстрілює власні міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі