четвер, 24 березня 2011 14:33

Спецтема: Кримінальна справа проти Кучми

Подольський розкрив "закулісний сценарій" справи Чорновола

Подольський розкрив "закулісний сценарій" справи Чорновола

Поновлення справи щодо загибелі лідера Народного Руху України, дисидента В'ячеслава Чорновола свідчить про те, що в Україні відбувається певна закулісна боротьба довкола капіталу та політичних "розкладів".

Про це заявив експерт фонду "Українська перспектива", журналіст Олексій Подольський.

На думку Подольського, якби Чорновіл не загинув напередодні президентських виборів 1999 року, тодішній президент Леонід Кучма не потрапив би до другого туру.

"Кучма не увійшов би навіть у другий тур. Тому крім президента Кучми мотивів вбивати Чорновола практично не було більше ні у кого", - вважає журналіст.

За його словами, поновлення справи Чорновола свідчить про те, що відбувається певна закулісна боротьба довкола капіталів, мають місце політичні ігри.

Подольський запевнив, що усі політичні події та розслідування в Україні не є випадковими.

"Майже не буває випадкових подій - вони відбуваються з подачі певних високопосадових осіб чи інститутів. Як казав Маяковський: "Если звезды горят, значит это кому-то нужно". Так і тут, якщо ГПУ щось робить, то це комусь треба", - резюмував журналіст.

Слід зазначити, 25 березня 1999 року В'ячеслав Чорновіл загинув за нез'ясованих обставин в автокатастрофі на шосе під Борисполем. Трагедія сталася на 5-му кілометрі автотраси Бориспіль—Золотоноша. Автомобіль Чорновола врізався в "КамАЗ" з причепом, який розвертався посеред шосе.

Зараз ви читаєте новину «Подольський розкрив "закулісний сценарій" справи Чорновола». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі