неділя, 26 лютого 2012 14:10

Податок на бездітних українців обурить суспільство - експерт

Податок на бездітних українців обурить суспільство - експерт

Законопроект про податок на бездітність - це грубий спосіб трошки наповнити бюджет, вважає директор фонда "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна.

"Нічого, крім роздратування, це у суспільстві не викличе. Для деяких людей це буде просто образою, тому що вони не можуть мати дітей за станом здоров'я. Інші ніби й готові народити дитинку, але у них на це немає фінансової можливості, немає житла. Мало того, що у них немає матеріальної змоги на це, у них додатково ще й відбиратимуть гроші", - розповіла Gazeta.ua експерт.

На її думку, цим законом зараз будуть прикриватися: нібито гроші потрібні на допомогу іншим сім'ям з дітьми. Але з того податку не дуже багато справді дійде до дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Людям дуже цікаво читати декларації про доходи"

Також Бекешкіна упевнена, що перед виборами цей закон точно не приймуть.

"Ми це вже проходили. Схожий закон був у Радянському Союзі. Те, що сьогодні до нас повертаються радянські закони, свідчить про те, що зараз при владі люди, які продовжують мислити по-радянськи. Якщо минулу владу можна назвати "вчорашньою", то нинішня - взагалі "позавчорашня", - наголосила Ірина.

Нагадаємо, депутати Ярослав Сухий і Катерина Лук'янова внесли у Верховну Раду законопроект, в якому пропонується ввести підвищене податкове навантаження 17% на бездітних українців, що досягли 30 років.

Зараз ви читаєте новину «Податок на бездітних українців обурить суспільство - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

90

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі