четвер, 16 травня 2013 22:32

"Почуйте думку вінничан! Припиніть корупційні схеми!" - опозиція про транспортну реформу у Вінниці
5

Фото: Фото: Тетяна Щербатюк

16 травня у Вінниці представники опозиції оприлюднили результати анкетування вінничан щодо наслідків транспортної реформи, яка почалася 22 лютого 2012 року.

За словами очільника громадської організації "Голос народу" Віктора Маліновського, більшість вінничан сприймає реформу негативно.

"Кожна анкета містить багато різних запитань з великим вибором варіантів. В тому числі "позитивно", "скоріше позитивно, ніж негативно", "важко визначитись", "скоріше негативно", "ніж позитивно та негативно". Щодо розкладу руху 40 відсотків вінничан зазначила, що нічого не змінилось. А витрати на проїзд у переважній більшості вінничан зросли. Ось так по кожному пункту ми опитали тих, хто щодня користується громадським транспортом. Опитували респондентів різного віку, освіти, професії, з різних районів Вінниці. Всі висловились одностайно: обіцяного покращення, як ми вже й звикли у нашій країні, не настало", - зазначив він.

На запитання, чому не доручили проведення такого соціологічного дослідження незалежній службі. Яка знає, як це правильно зробити, відповів:

"Ось цим дослідженням, якщо не довіряє нашому, хай і займеться влада. А в опозиції таких коштів немає".

Кожен спікер підкреслював, що хоче спілкування з владою, а не критики.

"Але ми не маємо цієї можливості. На наші звернення з міськради приходять відписки. Питання щодо громадських слухань влада відмовляється піднімати", - зауважив депутат обласної ради від партії "Батьківщина" Сергій Свитко.

Також у виступах спікери відмітили, що транспортну реформу провели з порушенням чинного законадавства. Адже не були проведені конкурси на маршрутах. Досі у Вінниці триває тестовий режим роботи громадського транспорту. На маршрути виставляють призначених тимчасових перевізників.

"Припиніть корупційні схеми на транспорті! Почуйте вінничан! Вони хочуть комфортно, швидко і дешево їздити містом! Замість цього вони їздять в переповнених тролейбусах і трамваях, вимушені пересідати і більше витрачати на проїзд!" - обурювались вони.

На ці випади запрошений на зустріч начальник ТТУ Микола Форманюк сказав:

"Я не кажу, що все супер. Але над недоліками ми працюємо. Єдина наша проблема — старі тролейбуси. Решту питань можна вирішити", - запевнив він.

"Тоді Вам варто піти туди, де збираються старші по будинкам. Там Вам розкажуть про покращення життя вже сьогодні. Про транспортну реформу, медичну, пенсійну та інші. Можливо, тоді погодитесь, що вінничани незадоволені реформою", - запропонував Віктор Маліновський.

Наприкінці зустрічі начальник ТТУ пообіцяв дослухатись до пропозицій, які підтримали вінничани.

Зараз ви читаєте новину «"Почуйте думку вінничан! Припиніть корупційні схеми!" - опозиція про транспортну реформу у Вінниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі