понеділок, 13 вересня 2021 17:33

Починаємо нову еру поглибленої співпраці зі США - посол Маркарова

Починаємо нову еру поглибленої співпраці зі США - посол Маркарова
"Джавелінів" ніколи не буває забагато", - зауважила Оксана Маркарова. Фото: facebook.com/oksana.markarova

Візит президента України до США був успішним. Про це сказала посол України в США Оксана Маркарова в інтерв'ю "Європейська правда".

"Навіть зустріч двох президентів була вдвічі довшою, ніж планувалось. Ті, хто займаються міжнародною політикою, розуміють, як це важливо", - сказала посол.

Маркарова пояснила спільну заяву Зеленського і Байдена.

"Перше: безпека й оборона. Це те, що цікавить кожного громадянина, який бачить ескалацію на фронті, фактичне приєднання Білорусі до Росії. Частина заяви, присвячена безпеці й обороні, дає чіткий сигнал, що ми не самі, що ми починаємо нову еру поглибленої співпраці з США.

Ми підписали три важливі документи: угоду про стратегічні основи оборонного партнерства, що фактично є планом співпраці з США на п'ять років, угоду про оборонно-технічне співробітництво і космічну угоду. Це – підвищення нашої оборонної спроможності. І це також крок вперед у нашому просуванні в напрямку НАТО, бо ці угоди допомагають нам робити реформи, які приведуть нас до Альянсу", - розповіла посадовиця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підтримка США збільшується завдяки українцям - Зеленський

Оборонна угода не є публічною, сказала посол.

"Вона відкриває двері для амбітнішої співпраці, коли ми можемо говорити про конкретні проєкти, які стосуються Чорноморського регіону і флоту, чи інших складових нашої армії, чи навчань, чи ще масштабніших речей", - розповіла голова дипмісії.

"Джавелінів" ніколи не буває забагато", - зауважила Оксана Маркарова.

На початку вересня Володимир Зеленський зустрівся з американським колегою Джозефом Байденом. Країни підписали низку документів.

Зараз ви читаєте новину «Починаємо нову еру поглибленої співпраці зі США - посол Маркарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі