Ексклюзиви
четвер, 25 грудня 2008 12:26

Почалась підготовка до об"єднання "Нашої України" з ЄЦ

Підготовка до об"єднавчого з"їзду партій "Наша Україна" та "Єдиний центр" уже почалася, і перші офіційні рішення з"являться після другого етапу VI з"їзду "Нашої України" 27 грудня.

За інформацією газети "Комерсант-Україна", на ньому буде ухвалена резолюція, суть якої зводиться до підтримки ідеї вступу членів "Єдиного центру" в лави НУ.

Джерела газети повідомляють, що очолити оргкомітет з"їзду і підготувати відповідну резолюцію спочатку пропонувалося колишньому лідеру фракції "Наша Україна - Народна самооборона", екс-голові "Нашої України" В"ячеславу Кириленку, але він від цього категорично відмовився.

Голова "Нашої України", президент Віктор Ющенко розглядає питання об"єднання цієї партії з "Єдиним центром" – про це він повідомив на зустрічі з керівниками обласних організацій НУ, яка проходила в закритому режимі 22 грудня.

За словами учасників зустрічі в президента, коментуючи поточну політичну ситуацію, Ющенко оголосив про необхідність зміцнення авторитету "Нашої України".

"Голова нашої партії говорив про назрілу необхідність об"єднання всіх демократичних сил. І серед інших політичних сил, з якими потрібно співпрацювати, він назвав партію "Єдиний центр", - повідомив співрозмовник видання.

"На 17 січня 2009 року вже призначений об"єднавчий з"їзд, на якому має відбутися злиття "Нашої України" та "Єдиного центру", - додав він.

Опитані виданням голови облорганізацій НУ підтвердили, що Ющенко закликав до об"єднання національно-демократичних сил у лавах "Нашої України".

Як розповів голова харківської облорганізації НУ Ярослав Ющенко, "розмова йшла про згуртування демократичних сил широкого спектру для захисту демократії, мова не може йти про об"єднання, тому що немає відповідної законодавчої бази".

При цьому серед потенційних партнерів по об"єднанню учасники зустрічі з президентом називали партії, які входили у виборчий блок "НУ-НС" на виборах 2007 року, і тільки сам Ющенко заговорив про "Єдиний центр".

Утім, за словами голови дніпропетровської облорганізації НУ Віктора Гноєвого, ні про яке об"єднання не йдеться, це може бути лише на загальних підставах – через первинні організації шляхом виходу з однієї партії і вступу в іншу.

Між тим, у "Єдиному центрі" не тільки відмовляються обговорювати перспективи злиття, але й заперечують факт проведення об"єднавчого з"їзду.

"Це не наше питання. Коли буде конкретне бажання з боку "Нашої України", тоді ми будемо говорити про об"єднання", - заявив лідер ЄЦ Ігор Криль, також заявивши, що нічого не знає про об"єднання "НУ" і ЄЦ.

Зараз ви читаєте новину «Почалась підготовка до об"єднання "Нашої України" з ЄЦ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути