вівторок, 10 червня 2008 08:58

Плющ приєднається до демкоаліції - політолог

Незалежні оглядачі не прогнозують переформатування правлячої коаліції за результатами виходу із неї двох народних депутатів – членів фракцій БЮТ і НУНС. На думку політологів, в цьому не зацікавлені ані політичні сили, які входять до коаліції, ані президентська сторона.

Представник фракції "Наша Україна – Народна самооборона" Тарас Стецьків відкидає ультиматум Партії регіонів - або створити коаліцію в новому форматі протягом тридцяти днів, або призначити нові парламентські вибори. Цю вимогу народний депутат із квоти "самооборонців", називає "елементом сценарію, розробленого за межами України".

Переформатування більшості Ющенку не вигідне

Натомість, директор Інституту демократій Сергій Таран у міжнародну змову не вірить. Він вважає, що змінювати склад коаліції не зацікавлені ані фракції-союзники, ані президентська сторона.

"Для президента найкраще впливати на ситуацію, маючи кілька голосів в запасі, які були б особисто віддані саме йому. Такий безкоаліційний парламент з ситуативним голосуванням і контрольною акцією президента дає йому можливість якнайактивніше впливати на діяльність Верховної Ради".

Експерт не виключив приєднання до коаліції особисто відданого Вікторові Ющенку Івана Плюща, що має відновити "помаранчеву" парламентську більшість у Верховній Раді.

Німецька хвиля.

Зараз ви читаєте новину «Плющ приєднається до демкоаліції - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі