середа, 29 жовтня 2008 11:19

Плющ назвав Тимошенко одержимою і порадив почитати Леніна

Плющ назвав Тимошенко одержимою і порадив почитати Леніна

"Одержимою жінкою", "пружиною" і "стиснутою спіраллю" назвав Іван Плющ українського прем`єра Юлію Тимошенко в інтерв`ю Обкому.

"Ви знаєте, за всі 10 років, що я її знаю (у різних іпостасях), вона постійно працює над собою. Постійно. Вона не дозволяє собі розслабитися", - відзначив політик.

На інформацію журналіста про коло читання Юлії Володимирівни (Семюель Хантінгтон (рекомендація віце-прем`єра Немирі), Сергій Кара-Мурза, Збігнев Бжезінський, Серж Московічі) Іван Плющ відреагував таким чином: 

"Те, що вона читає названих вами авторів, вони неспівставні з нашою дійсністю. Хоче вона того чи ні, потрібно читати Маркса і Леніна.

Ось якщо б Юля прочитала "Розвиток капіталізму в Росії" - першу роботу Леніна, яку він писав 10 років, починаючи з 1883-го, з чотирнадцяти років, - вона б тоді зрозуміла Леніна і зрозуміла б аграрний сектор Росії і сьогоднішню велику питому вагу в Україні.

Він писав так: Росія – аграрна країна, і від того, по якому шляху пустити розвиток аграрного сектора, залежатиме майбутнє країни. Існує багатий досвід. Його можна звести до двох основних напрямів – пруське (у дужках – колективне) і американське (фермерське).

Звичайно ж, другий напрям – ефективніший, але стосовно Росії він не спрацює. Тому що він породжуватиме армію заможного селянина. А заможний селянин буде живильним грунтом для дрібного буржуа. А дрібний буржуа ніколи не сприйме ідеї соціалістичної революції. Тому, пише Ленін, ми підемо пруським шляхом".

Зараз ви читаєте новину «Плющ назвав Тимошенко одержимою і порадив почитати Леніна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі