четвер, 01 жовтня 2020 13:10

Плівки ОАСК: голову Державної судової адміністрації відсторонили від посади

Плівки ОАСК: голову Державної судової адміністрації відсторонили від посади
За даними слідства, голова ДСА активно задіяний у схемі суддів ОАСКу щодо захоплення влади. Фото: izm.hr.court.gov.ua

Суддя Вищого антикорупційного суду Оксана Олійник на 2 місяці відсторонила Зеновія Холоднюка від посади голови Державної судової адміністрації.

Холоднюк відігравав не останню роль у "плівках Вовка" щодо зловживань ОАСКу, повідомляє Telegram-канал Zero Corruption.

За даними слідства, голова ДСА активно задіяний у схемі суддів ОАСКу щодо захоплення влади. Сам він намагався незаконно залишитися на посаді попри конкурс на нового керівника. А судді Вовку повинен був гарантувати лояльного члена до Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мін'юсті пояснили, як маніпулюють владою "зручні" судді

НАБУ підозрює низку суддів Окружного адмінсуду Києва у спробі захоплення державної влади та опублікувало записи розмов голови Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка. "Надо захватить власть в этой ВРП", - йдеться в розмовах.

За версією слідства, голова ОАСК очолив "злочинну організацію", до її складу входило щонайменше 12 осіб, метою якої було "захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, Вищою радою правосуддя і створення штучних перешкод в їхній роботі".

Детективи оголосили про підозру голові ОАСК Павлу Вовку, заступнику голови суду Євгену Аблову, 5 іншим суддям та голові Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку.

Зараз ви читаєте новину «Плівки ОАСК: голову Державної судової адміністрації відсторонили від посади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі