вівторок, 27 травня 2008 13:53

План розвалу демкоаліції для Ющенка придумав Колесніков - Луценко

План розвалу демкоаліції для Ющенка придумав Колесніков - Луценко

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко звинувачує президента Віктора Ющенка у прикритті плану глави його секретаріату Віктора Балоги і Партії регіонів щодо розвалу демократичної коаліції.

"Сьогодні в нас на очах протягом останнього місяця відбувається явний державний переворот. Абсолютно очевидним і доконаним є факт, що президент Ющенко підтримує план Балоги-Колеснікова по розвалу обраної народом в 2007 році демократичної коаліції, яка сформувала більшість у парламенті", - сказав Луценко на прес-конференції у вівторок.

"План дуже простий. Балога і Колесніков переконали президента, що якщо Черновецький зміг купити не бідний і достатньо освічений Київ, то донецький клан легко може купити не дуже заможну Україну", - додав він.

За його словами, на перешкоді цьому клану стала позиція НУ-НС, "яка не пішла на переформатування коаліції на догоду плану Балоги-Колеснікова має віддати більшість голосів із 72 депутатів, які пройшли в парламент".

"Юра, кинь ці менторські примочки"

"Буквально в перших числах травня на нараді у президента України, в якій брали участь і глава його секретаріату, і спікер парламенту, і представники фракції НУ-НС, мені було чітко поставлено дві вимоги: погодитися на широку коаліцію в Верховній Раді і коаліцію з Черновецьким у Київраді. І друге – припинити кримінальне переслідування тих, кого кришує і намагається не дати ходу кримінальним справам донецький клан і секретаріат президента", - розповів Луценко.

За його словами, на обидва питання у нього була "чітка відповідь", що він "ніколи не буде стояти поряд з бандитами".

"На що президент Ющенко дослівно сказав: "Юра, кинь ці менторські примочки. Запам"ятай: поки я президент, кожен, хто приходить у краватці у мій кабінет, не сяде". Це було викликом мені, всьому тому, що я робив у 2005 році", - розповів Луценко.

Він додав, що сподівався, що "критика саме Балога, не називаючи прізвища самого президента, все таки подіє на нього і він зможе все таки згадати найкращі моменти, коли він був лідером демократичних сил, якого підтримувала абсолютна більшість української нації".

"Мені було сказано чітко, що якщо я не відмовлюся від своєї позиції, мені недовго бути міністром внутрішніх справ. Перший попереджувальний дзвінок пролунав, коли пан Ющенко згадав про український паспорт Жванії", - сказав Луценко.

При цьому він зазначив, що вважає аморальним згадування про цю справу "в той момент, коли Ющенко точно знає, що дружина Жванії знаходиться за місяць до пологів".

"Людина, яка прожила у його сім"ї стільки часу, яка користувалася його всілякою підтримкою, не має права так чинити. Це моє глибоке переконання. Вожді сильні не силою, а мораллю. Сьогодні ці моральні позиції команда Ющенка, витіснена Балогою, втрачає на очах всіх, моїх зокрема", - сказав Луценко.

Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «План розвалу демкоаліції для Ющенка придумав Колесніков - Луценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі