неділя, 20 вересня 2020 23:27

Питання миротворчої місії ООН на Донбасі відкладене - Резніков

Питання миротворчої місії ООН на Донбасі відкладене - Резніков
Україні потрібна буде допомога миротворців у врегулюванні конфлікту на Донбасі. Фото: Офіс президента

Віце-прем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков заявив, що питання миротворчої місії ООН на Донбасі поки що відкладене, але не зняте з порядку денного.

Україні потрібна буде допомога миротворців у врегулюванні конфлікту на Донбасі, розповів політик в ефірі телеканалу "Прямий".

"Питання миротворців обговорювали у свій час наші дипломати на рівні Радбезу ООН. Була присутня дискусія, якого характеру буде ця місія (встановлення миру чи підтримка миру), де саме будуть присутні миротворці: по всій території Донбасу, на лінії розмежування, на кордоні з Росією. Тут була суперечка двох позицій і десь посередині, теоретично, могли зійтися, але вони це відклали", - пояснив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков "підштовхує" Раду прийняти рішення щодо виборів в ОРДЛО

За його словами, миротворча місія на Донбасі могла б стати одним з питань переговорів на рівні лідерів країн "нормандської четвірки".

"Але тоді генеральний секретар ООН повинен буде відправити оціночну місію, тоді він робить запит на бюджетне фінансування, а тоді вже Радбез ООН має підтримати це фінансування", - резюмував Резніков.

Раніше голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що Тристороння контактна група розробляє механізм контролю за дотриманням всеохоплюючого перемир'я на Донбасі. Однак односторонніх інспекцій позицій військових у майбутньому не буде.

Зараз ви читаєте новину «Питання миротворчої місії ООН на Донбасі відкладене - Резніков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі