понеділок, 20 липня 2020 11:55

Після затримання Новака в офісах Укравтодору проходять масштабні обшуки

Після затримання Новака в офісах Укравтодору проходять масштабні обшуки
У справі про корупцію, фігурантом якої є Славомір Новак, проводять обшуки. Фото: НАБУ

Тривають обшуки за місцем проживання ймовірних учасників злочинної організації, серед яких є колишній голова Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак.

Обшуки проводить Національне антикорупційне бюро України, Спеціалізована антикорупційна прокуратура спільно з Центральним антикорупційним бюро Польщі, повідомляє пресслужба НАБУ.

"НАБУ та САП спільно з Центральним антикорупційним бюро Польщі (ЦБА) та Окружною прокуратурою проводять санкціоновані обшуки в Києві, Львові, а також на території Польщі в межах спільного розслідування діяльності злочинної організації в сфері дорожнього господарства", - написали в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-глава Укравтодору Новак розповів про обставини відставки

Згідно з інформацією, слідчі дії проводять сили міжнародної слідчої групи в офісах Укравтодору, компаній-учасниць тендерів державної агенції, а також за місцем проживання колишніх посадовців державної агенції та громадян Польщі-ймовірних учасників злочинної організації.

"Під час слідчих дій в Польщі затримали за підозрою у вчиненні корупційних злочинів колишнього керівника Укравтодору, громадянина Польщі. Деталі - згодом", - зазначається в повідомленні.

У Польщі центральне антикорупційне бюро затримали ексголову Укравтодору Славоміра Новака. Його підозрюють у корупції, організації злочинних схем і відмиванні грошей. Розслідування міжнародне. Його ведуть одночасно центральне антикорупційне бюро та районна прокуратура у Варшаві, а також Спеціальна антикорупційна прокуратура в Києві та Національне антикорупційне бюро України.

Зараз ви читаєте новину «Після затримання Новака в офісах Укравтодору проходять масштабні обшуки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі