вівторок, 23 лютого 2021 12:15

Після вироку Стерненку в Раді збирають підписи за відставку Венедіктової

Після вироку Стерненку в Раді збирають підписи за відставку Венедіктової
Венедіктова називає себе заступницею Зеленського зі справедливості і "оком государєвим". Фото: УНІАН

У Верховній Раді почали збирати підписи за відставку генпрокурорки Ірини Венедіктової, яка погрожувала активісту Сергію Стерненку вироком.

Про це сказав народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Юрчишин, під судом, який засудив Стерненка до 7 років в'язниці.

"На початок минулого тижня був виправдальний вирок. Але суддя на гачку в правоохоронної системи. Він відпускав директора бази "Вікторія", на якій була пожежа із загиблими. Це спеціально вибраний суддя. Він зачитав політично вмотивоване рішення. Уже сьогодні мої колеги починають збір підписів про відставку Венедіктової. Людина, яка спровокувала політичне рішення, не має права обіймати посаду генерального прокурора України", - сказав Юрчишин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дії прокуратури щодо Стерненка збігаються з погрозами Портнова. Венедіктова особливо зацікавлена в цій справі

Він зазначив, що однією з причин вироку суддя прямо назвав критику Стерненка на адресу проросійських партій.

"Буде апеляція, буде звільнення Венедіктової. А Татаров, Труханов, Портнов обов'язково понесуть відповідальність", - додав нардеп.

23 лютого Приморський райсуд Одеси засудив до 7 років і 3 місяців ув'язнення активіста Сергія Стерненка. Його звинуватили у викрадені 2015 року члена партії "Довіряй ділам" одеського мера Геннадія Труханова Сергія Щербіча. Стерненко начебто організував викрадення Щербіча з метою заволодіти його коштами — 300 грн. Справа ґрунтується лише на свідченнях Щербіча.

В одному з інтерв'ю генпрокурорка Ірина Венедіктова без достатніх доказів обіцяла притягнути Стерненка до відповідальності.

Зараз ви читаєте новину «Після вироку Стерненку в Раді збирають підписи за відставку Венедіктової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі