понеділок, 12 березня 2012 16:23

Після виплати "Вітіної тисячі" інфляція сягне 15% - експерт

Після виплати "Вітіної тисячі" інфляція сягне 15% - експерт

Люди не залишатимуть на депозити повернену їм тисячу гривень вкладів Ощадбанку СРСР, а влада все робитиме для того, аби фактично не виплачувати гроші вкладникам.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив колишній заступник міністра праці й соцполітики Павло Розенко.

"Влада фактично не виконала жодної соціальної обіцянки, про яку говорила перед виборами. Якщо протягом двох років нічого не робилося, то за два місяці відновити довіру народу неможливо. Суспільство не задоволене владою та її соціальною політикою. Люди розуміють, що в такі ігри з державою грати не можна. Якщо сьогодні дають - треба одразу брати, бо після виборів нічого не буде. Влада буде придумувати такий механізм, щоб наче б то повернути людям вклади, але насправді, щоб фізично люди цих внесків не отримали",- зазначив Розенко.

Експерт зауважив, що кошторис соціальних ініціатив президента було погано прораховано, тому єдиний вихід для держави — випуск нічим не підкріпленої грошової маси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт: Повертати зараз вклади СРСР - нерозсудливо

"Після засідання Кабінету міністрів від Ірини Акімової звучала цифра 8 мільярдів, а від Тігіпка — 16 мільярдів гривень. Різниця в цифрах — величезна. Це означає, що влада не знає звідки брати кошти. Арбузов теж ще не знає, звідки він їх братиме. Ініціативи президента не були прораховані, отже говорити про серйозні розрахунки влада зараз не може. Єдиний для неї вихід — включити друкарський верстат", - запевнив він.

Зі слів екс-міністра, альтернативних джерел фінансування на забезпечення соціальних програм немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після повернення Азаровим вкладів Ощадбанку СРСР піднімуться ціни

"Після проголошення цих соціальних ініціатив на співпраці з Міжнародним валютним фондом можна поставити крапку. МВФ готовий допомагати Україні, але він не готовий фінансувати виборчу кампанію Партії регіонів. Кредитну історію з іншими країнами світу теж можна припинити. Залишається єдиний ресурс — ресурс Нацбанку, зменшення золотовалютних запасів і друк грошової маси", - наголосив Розенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт про повернення вкладів СРСР: Вони знецінилися майже в 6 разів

Він вважає, що наприкінці року, після виплат грошей вкладникам Ощадбанку СРСР, інфляція в Україні сягне 15%: "Якщо ця грошова маса буде вкинута в обіг у червні, то люди одразу цього не відчують. На це і ставлять в Партії регіонів. А в листопаді-грудні різко зростуть ціни на всі продукти харчування, житлово-комунальні послуги. В економіку вкинуть 10-12 додаткових мільярдів. А це — величезна сума для України".

Нагадаємо, що президент Віктор Янукович доручив із 1 червня поновити виплати вкладникам Ощадбанку СРСР. Згодом він заявив, що влада сподівається переконати частину людей залишити гроші на рахунках.

Зараз ви читаєте новину «Після виплати "Вітіної тисячі" інфляція сягне 15% - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі