пʼятниця, 03 липня 2009 08:24

Після виборів Президента його влада стане вагомішою - експерти

Після виборів Президента його влада стане вагомішою - експерти

Після президентських виборів влада Президента стане більш вагомою. Про це 2 липня під час презентації експертного дослідження повідомила заступник директора Інституту глобальних стратегій Ульяна Кірієнко.

За даними дослідження, майже всі існуючі кандидати у Президенти після їхнього обрання будуть відстоювати посилення своєї влади.

Так на думку 40% опитаних експертів, якщо на виборах переможе Литвин, буде реалізований варіант президентсько-парламентської республіки, і лише на думку 35% парламентсько-президентської.

Абсолютна більшість експертів вважає, що Тимошенко після перемоги на виборах почне будувати президентську республіку - 70%, і лише 5% говорять про те, що вона буде реалізовувати модель парламентської республіки.

Експерти такої ж думки і про Ющенка - 50% вважає, що у випадку своєї перемоги він буде наполягати на президентській формі правління.

Стосовно Януковича експерти не мають одностайної думки, щодо його Конституційної стратегії. За експертними висновками лідер Партії регіонів буде впроваджувати президентську модель правління - 45%, або президентсько-парламентську - 30%. Проте є шанси і на те, що Янукович залишить існуючу парламентсько-президентську форму правління.

Також, згідно з даними експертного дослідження, був названий характерний образ Президента, якому буде імпонувати населення на виборах. Більшість експертів вважає, що це буде Президент-стратег розвитку країни - 77%, національний лідер - 59%, гарант Конституції - 41%. Найменшу підтримку експертів дістали образи Президента, як політика та партійного лідера - 4,5%, і соціального лідера, захисника людей - 9,1%.

Експертне опитування було проведено Інститутом глобальних стратегій з 23 червня по 1 липня цього року. В опитування взяли участь 22 експерти з різних регіонів.

Голос.UA
Зараз ви читаєте новину «Після виборів Президента його влада стане вагомішою - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі