середа, 31 жовтня 2007 10:32

Після Смєшка дипломатичний ранг можуть відібрати у Табачника

Наступним кандидатом на позбавлення дипломатичного рангу після екс-глави СБУ Ігоря Смєшка може стати віце-прем"єр Дмитро Табачник, пише "Коммерсант-Украина".

Коментуючи відміну привласнення дипломатичного рангу Ігорю Смешку, заступник глави СП Ігор Пукшин заявив, що посада голови СБУ не є дипломатичною, і зачитав норму закону, за якою подібний ранг привласнюється держслужбовцеві тільки у випадку, якщо той знаходиться на дипломатичній роботі. При цьому в Міністерстві закордонних справ стверджують, що привласнення рангів нерідко відбувається без дотримання цього правила.

Крім іншого, Пукшин пообіцяв, що незабаром президент підпише і інші "подібні укази".

У 2004 році Леонід Кучма підписав як мінімум два укази про привласнення дипломатичних рангів, які можуть бути відмінені по аналогічних мотивах.

У січні ранг надзвичайного і повноважного посла першого класу був привласнений Олегу Синянському, що очолював Головне управління розвідки СБУ, в листопаді того ж року ранг надзвичайного і повноважного посла (найвищий ранг) - віце-прем"єрові Дмитру Табачнику.
Зараз ви читаєте новину «Після Смєшка дипломатичний ранг можуть відібрати у Табачника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі