четвер, 22 січня 2009 14:34

Після розбірок у Ющенка люди Медведька взялися за суди

Генпрокуратура занепокоєна надмірними повноваженнями суддів, які можуть призвести до некерованості ситуації в країні.

Про це заявив заступник Генпрокурора Ренат Кузьмін у четвер, відповідаючи на питання журналістів.

За його словами, неприпустимою є ситуація, коли обвинувачений в корупції суддя звертається до іншого судді з позовом щодо незаконності порушення справи, і колега закриває цю справу рішенням суду.

Крім того, за словами Кузьміна, слідчим заважає працювати суддівська недоторканість. "Чому на прем"єра може надягти наручники дільничний слідчій з найвіддаленішого села і чому по відношенню до судді найвіддаленішого села цього не можна зробити?!" – обурився він.

"Чому генпрокурора можна притягти до відповідальності, а суддю – ні?! Судді часом заважають нам працювати, користуючись необмеженою недоторканістю", - наголосив Кузьмін.

Крім того, він висловив думку, що при бажанні завдяки недолугій судовій системі та незаконним діям суддів "в Україні можна захопити владу, і для цього не потрібні терористичні акти".

"Ви просто можете подати позов і написати, що наприклад, міністр оборони або керівник генштабу не має відповідної освіти для керування установою, або неправильно призначений, чи щось таке. А на забезпечення цього позову попросити відсторонити їх на деякий час від роботи", - зазначив Кузьмін.

"І якийсь суддя в Густинському суді прийме рішення, яким заборонить їм ходити на роботу, потім цю справу покладе в сейф, сам – на лікарняний, або у відпустку. А ці двоє будуть ходити навколо міністерства оборони, не маючи права туди зайти. А якщо війна?", - обурився він.

Крім того, за словами Кузьміна, будь-який районний суд може вирішити долю будь-яких виборів в країні. "Будь-які вибори в країні можна оскаржити в судовому порядку і отримати рішення, що вибори незаконні і вони не відбулися. А насправді їх виграв такий-то пан. І ми це рішення суду будемо виконувати всі дружно", - цитує його слова Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Після розбірок у Ющенка люди Медведька взялися за суди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі