пʼятниця, 18 січня 2013 12:23

Після дзвінків Портнова судді не спали і не їли - Кармазін

Після дзвінків Портнова судді не спали і не їли - Кармазін
Фото: telegraf.com.ua

Те, що президент Віктор Янукович звільнив Андрія Портнова з посади радника президента України — Керівника Головного управління з питань судоустрою АПУ, ще не означає, що знизиться рівень його впливовості.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат 2, 3, 4 і 6-го скликань, колишній перший заступник голови парламентського комітету з питань правосуддя Юрій Кармазін.

"Я не думаю, що впливовість Портнова настільки різко зміниться, оскільки він не перестав бути членом Вищої ради юстиції, тому що він не перестав бути радником президента. Той факт, що керівництву й управлянню вже надали якусь демоністичну функцію, і всі судді тремтять, коли він телефонує. В мене були розмови з декількома суддями, які казали, що коли з ним говорили, то потім навіть ні їсти, ні спати не могли", - висловив думку Кармазін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лавриновича відправлять у ЦВК, а Портнов стане міністром юстиції — експерт про можливі перетасовки

Окрім того, він переконаний, що у Портнова лишається дуже багато ще повноважень, а "його важелі впливу залишаться". "Хоча він програв кілька важливих матчів, проте він своїй вплив ще не втратив".

Говорячи про причину такого рішення президента, колишній перший заступник голови парламентського комітету з питань правосуддя сказав: "Очевидно, що президенту набридло, що йому доповідають, що все класно в судовій системі, а в Європі програються справи".

Також він додав, що швидше за все, "спайка, яка існує між Лавриновичем, як міністром юстиції і Портновим, як керівником Головного управління з питань судоустрою Адміністрації президента є такою, що навіть вона стала в Європі відомою, а результативність не є такою, яку очікував президент". Окрім того, Кармазін висловив думку, що також президент хоче показати "видимість незалежності судової влади".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович звільнив і знову призначив Портнова з посади свого радника

Нагадаємо, президент звільнив Андрія Портнова з посади радника президента України — Керівника Головного управління з питань судоустрою Адміністрації президента України. Іншим указом Портнова призначили радником президента України.

Зараз ви читаєте новину «Після дзвінків Портнова судді не спали і не їли - Кармазін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі