понеділок, 19 лютого 2007 12:34

Піскун відмовився від крісла генпрокурора. Ненадовго

Святослав Піскун відмовився від позовної заяви до Президента Віктора Ющенка щодо свого незаконного звільнення з посади генпрокурора, і попросив Верховний Суд закрити провадження у справі.

У свою чергу представник інтересів Піскуна в суді зазначила, що вона сьогодні вперше чує про цю заяву і взагалі Піскун не інформував її про це своє рішення.

Також вона зазначила, що для неї є дивним, що в листі Піскуна відсутній вхідний номер, яким він має бути зареєстрованим у канцелярії ВСУ під час надходження. Втім, не має сумніву, що цей лист був написаний власноруч Піскуном.

Один із представників інтересів Президента в суді Микола Полудьонний зазначив, що не бачить перешкод для того, щоб прохання Піскуна було задоволено.

Таким чином, суд, порадившись, виніс ухвалу скасувати всі раніше винесені у справі ухвали і провадження у справі закрити.

Водночас люди, наближені до Піскуна, стверджують, що він повернеться у крісло генпрокурора в результаті домовленостей антикризової коаліції з Ющенком. Полудьонний не відкинув такої можливості.

14 жовтня 2005 року Президент Ющенко звільнив Піскуна з посади генпрокурора, а 3 листопада за згодою Верховної Ради призначив на цю посаду Олександра Медведька.

18 листопада того ж року Шевченківський райсуд Києва визнав незаконним звільнення Піскуна з посади генпрокурора і виніс постанову про поновлення його на посаді.

1 листопада 2006 року Верховний Суд прийняв до розгляду касаційну скаргу екс-генпрокурора.


За матеріалами: "Газета по-українськи", УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Піскун відмовився від крісла генпрокурора. Ненадовго ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі