четвер, 31 березня 2011 10:05

Піскун хотів, аби Пукач здав Кучму у 2003 році?

Піскун хотів, аби Пукач здав Кучму у 2003 році?

Колишній адвокат Олексія Пукача Сергій Осика стверджує, що у Пукача намагалися отримати свідчення проти Кучми ще під час його першого затримання у 2003 році, повідомляє "Сегодня".

"Днями з'явилася інформація, що Пукач, після затримання у 2003-му, нібито дав свідчення про вбивство Гонгадзе, - заявив Осика. - Але це неправда. Згадайте хронологію подій. Кучма вилітає до Угорщини з тридобовим візитом. Генпрокурор Піскун відразу санкціонує затримання Пукача. І на другий день, до закінчення візиту, Кучма терміново повертається в Україну. Чому? Відповідь на поверхні: для того, щоб відразу зняти Піскуна і прибрати його команду, яка розслідувала справу Пукача".

За словами Осики, Пукач йому розповідав, що, коли його затримали, перед ним слідчі виклали чотири фотографії: Кучми, Литвина, Кравченка і Фере. Правоохоронці нібито запропонували здати цих людей, розповісти, як вони дали Пукачу команду убити Гонгадзе.

"Тобто готувалась змова проти Кучми. Якби Пукач погодився, Кучма незабаром, образно кажучи, одягнув би наручники. Причому впевнений, це не було особистого ідеєю Піскуна. Він на той момент був у команді з кимось, хто і затіяв цю змову", - припустив адвокат.

На його думку, генпрокурор Піскун "здорово ризикував і програв, його зняв президент, який занадто рано повернувся".

"А Пукач не погодився тоді когось здати, тому все розсипалося. Потім "відрегулювали" питання в суді. Повірте, дуже серйозні люди займалися тим, щоб випустити Пукача. Бо команда, швидше за все, була від президента. Кучма зрозумів, що Піскун зіграв подвійну роль, ось і зняв його. А Пукач не зламався, нікого не здав, тому його на свободу і випустили", - упевнений Осика.

"Зараз - інша справа, у Пукача явно узгоджена позиція з ГПУ. Тому, вважаю, він отримає в суді максимум 12 років. А Кучма знову вийде сухим, тому що плівки не визнають речовим доказом", - резюмував юрист.

Зараз ви читаєте новину «Піскун хотів, аби Пукач здав Кучму у 2003 році?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі