вівторок, 22 травня 2007 08:30

Піскун готує слідчий експеримент за участі Мельниченка у кабінеті Кучми (ФОТО)

 
Генпрокуратура має намір провести слідчий експеримент в кабінеті колишнього президента Леоніда Кучми у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це йдеться в листі генпрокурора Святослава Піскуна до доповідача ПАРЄ у справі Гонгадзе Сабіни Лойтхойзер-Шнаренбергер.

"По справі необхідно виконати такі слідчі дії, як відтворення обстановки та обставин події за участю свідка у цій справі Мельниченка, провести експертизи записів, отриманих за результатами вказаного відтворення та записів, зроблених свідком у 2000 році в кабінеті президента Леоніда Кучми", - йдеться в листі Піскуна.

Також, за словами Генпрокурора, такі дії заплановано провести в травні-червні 2007 року.

Піскун підкреслив, що для проведення таких дій "мають бути залучені міжнародні експерти".

Він попросив доповідача ПАРЄ підібрати групу міжнародних експертів з питань ідентифікації записуючих пристроїв та ідентифікації голосу та мовлення російською та українською мовами.

Раніше Лойтхойзер-Шнаренбергер висловлювала пропозицію надати допомогу в організації експертизи міжнародними експертами записів та записуючих пристроїв, які знаходяться у екс-майора держохорони Миколи Мельниченка.

Вона також пропонувала, щоб до проведення експертизи Генпрокуратура провела слідчий експеримент відтворення обставин записування у справжньому середовищі колишнього кабінету Кучми за участі тих осіб, чиї розмови було нібито записано.

Наразі в кабінеті Кучми розміщений глава Секретаріату президента Віктор Балога, повідомляє Українська правда.


Зараз ви читаєте новину «Піскун готує слідчий експеримент за участі Мельниченка у кабінеті Кучми (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі