понеділок, 17 листопада 2008 13:18

Писаренко: Ющенко з Януковичем домовляються про спікера у Секретаріаті

Переговорів і консультацій щодо кандидатури спікера фактично немає. Партія регіонів і Ющенко домовляються окремо.

Таку думку висловив народний депутат України від БЮТ Валерій Писаренко.

Він повідомив, що БЮТ залишається на тих же позиціях: "Ми не бачимо в парламенті 226 голосів, які могли би проголосувати за будь-якого кандидата. Тому чекаємо на переговори всередині ВР".

Зокрема БЮТ вважає, що ліпше було б під час обрання спікера створити нову коаліцію.

"Президент має чітко виявити свою позицію: якщо його спільна робота з Партією регіонів - це тільки співпраця, спрямована на досягнення результатів на наступних президентських виборах, то він має про це прямо заявити. Якщо вони хочуть після перевиборів у наступному парламенті створювати коаліцію, то ми не бачимо необхідності втягувати країну в дострокові вибори. І Партія регіонів могла б сьогодні вже з "Нашою Україною" створити відповідну коаліцію та запропонувати нового спікера", - сказав він.

Писаренко також вважає, що неприсутність у парламенті на консультаціях щодо спікера лідера ПР і Президента говорить про те, що "сьогодні переговори щодо спікера ведуться у форматі "Ющенко-Янукович" і ніхто інший їм для цього не потрібен".

"БЮТ у цьому складі парламенту, на жаль, не має 226 голосів, аби самостійно ухвалювати рішення щодо спікера. А зараз фактично вся Партія регіонів стала заручником рішення Президента про те, хто буде сьогодні спікером. І зрозуміло, що це має бути людина, яка повністю виконуватиме вказівки Президента. Тому я вважаю, що наразі переговори йдуть в іншому форматі й усе те, що показують суспільству - це не переговори та не консультації. Усе відбувається в кабінетах Секретаріату", - зазначив Писаренко.

ІнтерМедіа консалтинг
Зараз ви читаєте новину «Писаренко: Ющенко з Януковичем домовляються про спікера у Секретаріаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі