понеділок, 13 жовтня 2008 17:33

Пинзеник обіцяє, що держбюджет буде бездефіцитним

Кабінет Міністрів має намір у 2008 році скоротити дефіцит Держбюджету, а на 2009 рік запропонувати бездефіцитний бюджет. Про це заявив міністр фінансів Віктор Пинзеник журналістам на прес-конференції.

Пинзеник зазначив, що це питання обговорювалося сьогодні на засіданні Ради національної безпеки і оборони України. "Цього року ми утримуємо бюджет без дефіциту. 9 місяців країна не знає, що таке дефіцит бюджету. Цього року ми ставимо завдання утримати на мінімально низькому рівні дефіцит бюджету. Я можу спокійно сказати, що рівень бюджетного дефіциту, передбачений Законом про Держбюджет, не буде дотриманий - у позитивному розумінні цього слова, він буде набагато нижчий. Абсолютно очевидно, що наступного року країна повинна забути про дефіцит бюджету. Бюджет 2009 року повинен бути зведений або без дефіциту, або, можливо, з профіцитом", - сказав міністр, повідомляє ЛІГА.

Відповідаючи на запитання, яким чином уряд коректуватиме вже поданий до парламенту проект бюджету на 2009 рік, Пинзеник зазначив: "Найважливіше – що є розуміння необхідності бездефіцитного бюджету. А яким молотком розбивати горіх – не принципово".

Зараз ви читаєте новину «Пинзеник обіцяє, що держбюджет буде бездефіцитним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі