субота, 01 січня 2011 14:54

Підрив пам'ятника Сталіну "вішають" на "свободівців"

Підрив пам'ятника Сталіну "вішають" на "свободівців"

У справі про знищення пам'ятника Сталіну в Запоріжжі затримано двох "свободівців".

Про це повідомляє прес-служба партії.

"1 січня 2011 року близько 01-00 ночі у квартиру до заступника голови Запорізької "Свободи" з молодіжних питань Юрія Гудименка увірвалися представники міліції. Свободівця заарештували та доставили в Жовтневий райвідділок міліції. Близько 09-00 ранку представники МВС заарештували також голову Запорізької "Свободи" Віталія Подлобнікова", - йдеться в повідомленні.

Свободівцям інкримінують частину 2 статті 192 Кримінального кодексу України за знищення пам'ятника Сталіну у Запоріжжі шляхом вибуху.

До затриманих не допускають адвокатів.

Свободівці нагадали, що 1 січня 2011 року у Запоріжжі о 14-00 мав відбутися урочистий автопробіг центральними вулицями міста з нагоди 102-ї річниці дня народження Степана Бандери. О 16-00 запорізькі свободівці планували провести традиційний смолоскипний марш вулицями міста. Натомість його заборонив суд.

"Свобода" не взяла на себе відповідальність за вибух.

Невідомі 31 грудня близько 23.30 підірвали пам'ятник Сталіну в Запоріжжі на території будинку обкому Компартії України.

У ГУ МВС України в Запорізькій області повідомили, що постраждав пам'ятник і частково - сам будинок обкому. У ньому повилітали шибки й оздоблення.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що 28 грудня в міліцію Запоріжжя надійшло повідомлення про пошкодження невідомими зловмисниками бюста Сталіна: нібито у пам'ятника була відрізана голова.

Пізніше в Запорізькому облкомітеті КПУ заявили, що пам'ятник Йосипу Сталіну не обезголовлений

За інформацією КПУ, організований напад дійсно був, в ньому брало участь 4 молодих чоловіків. Вони кинули пляшку в пам'ятник через огорожу і відбили декілька букв. "Сам пам'ятник вони не пошкодили: його голова на місці", - заявили в облкомітеті КПУ.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Підрив пам'ятника Сталіну "вішають" на "свободівців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

82

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі