середа, 08 листопада 2017 15:05

Підрахували, скільки українець віддає на утримання команди президента
4

Кожен працездатний українець щороку віддає 51 гривню на утримання президента та його Адміністрації.

Про це пише "Слово і Діло".

Загальна сума витрат на обслуговування президента та АП в 2017 році становить майже 819,9 млн грн. За даними Держстату, у першому півріччі кількість працюючих громадян у країні склала 16,12 млн осіб. Щороку на кожного з них припадає майже 51 гривня. На утримання Верховної Ради й депутатського корпусу - понад 70 грн.

У 2017 році на забезпечення діяльності Петра Порошенка та півтори тисячі працівників АП витратять трохи більш ніж чверть суми – 233 млн грн - по 14 грн із працюючого українця. Решта грошей підуть на утримання та реставрацію державних резиденцій, утримання аеропорту для вищих посадових осіб "Україна" та витрати на переміщення президента й працівників АП.

Так, на утримання держрезиденцій цьогоріч витратять 77 млн грн, на ремонти 15 млн грн, на реставрацію Маріїнського палацу в Києві 200 млн грн, на утримання урядового аеропорту - 223 млн грн, на перевезення президента, чиновників АП та керівників інших державних органів Україною - 115 млн грн, на зарубіжні візити Порошенка - 42 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенка з родиною закликають переселитися на Банкову

У проекті державного бюджету на 2018 рік заплановано збільшення витрат на діяльність президента України та його адміністрації до 2,1 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Підрахували, скільки українець віддає на утримання команди президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі