пʼятниця, 05 жовтня 2007 18:43

Підбиття попередніх результатів виборів, можливо, станеться о 20.00

Окружна виборча комісія територіального виборчого округу N1 (Сімферополь) сподівається сьогодні до вечора здати свої протоколи в Центральну виборчу комісію.

Про це по телефону повідомив член окружкому N1 Сергій Лапенко (включений в комісію від КПУ).

На питання, коли в ЦВК, нарешті, будуть здані протоколи з виборчих дільниць, що залишилися, член окружкому відповів : "Я думаю години до 8 вечора будуть здані".

Лапенко назвав кілька причин, які пояснюють повільність в роботі на окрузі N1. По-перше, непідготовленість членів дільничних виборчих комісій. "З 159 протоколів з дільниць, напевно, тільки три протоколи були оформлені, як треба", - сказав член окружкому, додавши, що інші довелося відправляти на доробку. "Але така проблема (непідготовленість членів дільничних комісій) не тільки у нас, вона, напевно, скрізь (по всій Україні – УНІАН)", - зазначив він. Друга причина, за його словами, це стан приміщень, де зберігався архів, і де проходили засідання комісії (маленькі, незручно розташовані приміщення). І третя причина - блокування роботи окружкому з боку ряду сил. "Якоюсь мірою вплинуло на роботу і блокування з боку БЮТ і "Нашої України". Але воно не завжди було – з деяких питань", - зазначив Лапенко.

Він навів кілька випадків, кажучи про ситуацію в окружкомі ТВО N1. Так, у четвер, за словами Лапенка, секретаря комісії Юлії Спіріної (представник БЮТ) спочатку не було на засіданні, поки її не було – на якийсь час був обраний інший секретар (представниця Партії регіонів, у якої є великий досвід роботи). Це одноголосно підтримали всі члени комісії. Проте, прийшовши на роботу, представниця БЮТ "підняла паніку" - чому замість неї секретарем обрана "регіоналка". За словами Лапенка голова комісії пояснив Спіріній, що "неприпустимо приходити" на роботу в комісію, коли їй захочеться. Лапенко зазначив, що, коли була закінчена робота, почата без Спіріної, представниця БЮТ знову почала виконувати обов`язки секретаря окружкому.

Лапенко також підкреслив, що претензії БЮТ щодо того, що нібито керівник окружкому N1 закривав засідання комісії – необґрунтовані. "У позові їм було відмовлено", - зазначив член окружкому, додавши, що суд розглядав позов учора. УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Підбиття попередніх результатів виборів, можливо, станеться о 20.00». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі