середа, 20 квітня 2011 11:46

Під стінами Ради афганці вимагають не зачіпати їхні пільги

Під стінами Ради афганці вимагають не зачіпати їхні пільги

Близько тисячі ветеранів війни в Афганістані з 15 областей України зібралися біля Верховної Ради з вимогою не приймати законопроект № 7562. За їхніми словами, він урізає пільги воїнам-афганцям.

Чоловіки мітингують з 10.00. Наразі до них вийшли четверо "регіоналів" — Олександр Єфремов, Олександр Волков, Вадим Колесніченко й Іван Попеску.

Нардепам передали звернення з пропозиціями про права й свободи афганців. У ньому вимагають дотримання виконання Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", припинити експерименти із заміни пільг тощо. Єфремов пообіцяв розібратися у кожному питанні і за деякий час дати додаткові відповіді.

"Ви дайте відповідь людям, чому урізані пільги, - звернувся до Єфремова лідер ГО "Ніхто крім нас". - Чому немає фінансування на лікування, чому не звертають уваги на інвалідів, чому їх зраджують".

На це Єфремов відповів: "Як тільки нам сказали, що ви вимагаєте виходу представників Партії регіонів, ми одразу вийшли. Ми знаємо це питання. Коли я подивився матеріали, у нас залишилось всього 620 родин, які втратили близьких в Афганістані".

"Один з перших документів, які ми розглядали у парламенті, — це проект закону про ліквідацію державної соціальної допомоги родинам загиблих в Афганістані. Цей документ сьогодні ратифікований і воїни афганці прирівняні до ветеранів війни", - додав Єфремов.

Зараз ви читаєте новину «Під стінами Ради афганці вимагають не зачіпати їхні пільги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі