вівторок, 16 листопада 2010 18:47

Під Радою затримали одного з організаторів акції протесту

Під Радою затримали одного з організаторів акції протесту

Сьогодні під час проведення всеукраїнської акції за зняття з розгляду проекту Податкового кодексу, в організації якої Коаліція Учасників Помаранчевої Революції брала активну участь, міліція затримала голову правління коаліції Сергія Мельниченка.

Йому пред'явили звинувачення по ст.185-1 ч.2 Кодексу України про адміністративні правопорушення – "Порушення правил проведення мітингів і зібрань".

Троє офіцерів міліції схопили Сергія і потягли спочатку до вестибюлю Комітетів Верховної Ради, де склали протокол про нібито допущені порушення, а потім до відділку. Тепер його чекає суд.

Таке звинувачення виглядає більш ніж дивним з двох причин – по-перше, Коаліція, як і інші організації, що прийшли на мітинг, завчасно подала повідомлення до мерії і київського главку міліції. А по-друге, в Україні майже за 20 років незалежності так і не прийняли закону про проведення мітингів і зібрань, тож правил їх проведення взагалі не існує, а тому порушувати просто нічого.

Варто додати, що Сергій Мельниченко як правозахисник вже виграв чотири судових процеси за звинуваченнями у порушенні ст.185-1, два – як звинувачений і два – як адвокат.

Цим він створив прецедент, який показує можливість захисту прав громадських діячів при висуненні надуманих звинувачень з метою перешкоджання діяльності громадським організаціям.

Зараз ви читаєте новину «Під Радою затримали одного з організаторів акції протесту ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі