понеділок, 25 січня 2021 13:46

Під Радою мітингують музиканти

Під Радою мітингують музиканти
Валерій Харчишин і Андрій Яценко прийшли до парламенту у понеділок.

Під Верховною Радою зібралися українські музиканти на акцію "За права авторів". На площі перед парламентом поставили сцену.

На акції були зокрема Андрій Яценко з гурту Green Grey, Тарас Тополя - "Антитіла", Валерій Харчишин - "Друга Ріка", Олег Михайлюта з ТНМК, Віталій Кириченко - "Нумер 482".

"Майнові права в Україні не захищені. Ми зверталися до уряду, президента. Апелюємо до Верховної Ради змінити архаїчний закон "Про авторське право і суміжні права". Є реакція Офіса президента, це не тому, що сьогодні у Володимира Зеленського день народження. А тому, що таки дослухалися", - сказав Харчишин. Він очолює громадську організацію "Українська агенція з авторських та суміжних прав".

"Уже пройшли часи, коли можна було щось між собою порішати. Ми хочемо відверто дивитися в очі своїм дітям, щоб потім вони не говорили: "Тато, а що ж ти не зробив те, що мусив зробити". Тому ми тут, дякуємо, що ви підтримуєте українського автора й українське авторське майбутнє", - сказав Михайлюта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна рухається в бік цивілізації - Ройтбурд

Тополя зауважив, що за останній тиждень сталося "багато конструктивних і позитивних процесів" у розмові з владою.

"Розпочали конструктивний діалог, як покроково виходитимемо з цієї непростої ситуації. Зробимо все можливе, щоб авторська винагорода дійшла до автора чесно й прозоро. Навіть якщо для цього потрібно не лише походити по кабінетах, а й іноді постояти на сцені", - заявив музикант.

Під Верховною Радою поставили звук, виступали гурти.

Протест назвали безстроковим.

"Багато років права авторів порушувались через незаконні дії чиновників та шахрайські організації, а роялті так і не доходили до своїх авторів.

Ми хочемо, щоб в Україні нарешті запрацювала чесна система збору, розподілу та виплати роялті, як це робиться в усьому світі. Усе, що для цього потрібно, – це визнання єдиною можливою акредитованою організацією колективного управління в цій сфері – ГО УААСП, яка є репрезентативною і відповідає усім вимогам закону", - ідеться в заяві.

Верховна Рада проведе 1-ше засідання цьогоріч завтра, 26 січня. Востаннє депутати збиралися в сесійній залі 18 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Під Радою мітингують музиканти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі