понеділок, 23 березня 2020 20:02

Перший "слуга" підхопив коронавірус

Перший "слуга" підхопив коронавірус
Раніше у депутата підвищувалася температура і був кашель.

У народного депутата від "Слуги народу" Руслана Горбенка виявили позитивний результат на коронавірус.

Інформацію підтвердили у політсилі.

Зараз Горбенко перебуває в Олександрівській лікарні міста Києва з лівостороннім запаленням легень.

"Треба зазначити: Руслан в останній місяць не виїжджав за кордон, не відпочивав у Куршевелі. Тобто міг заразитися лише в Україні. Можливо, навіть від колег з інших фракцій, в яких хвороба була діагностована раніше. Щодо цього зараз ведеться епідеміологічне розслідування.

Наразі ясно, що симптоми у Руслана проявилися лише 19 березня, тому, найвірогідніше, перебуваючи 17-го на позачерговому засіданні Ради, він ще не міг заразити колег. Але коло близьких контактів зараз встановлює Апарат Верховної Ради. Комітет з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій, в який входить Руслан, на засідання в останні 14 днів не збирався", - повідомила заступник голови фракції СН Євгенія Кравчук.

"Хочу заспокоїти всіх: фракція не припиняє роботу, парламент працюватиме, хоч це буде робити складніше. Пройдемо тести на вірус. Якщо потрібно – хтось із нас піде в ізоляцію. На пленарні засідання будемо приходити у захисних засобах", - додала колега Горбенка.

Раніше "слуга" здав два тести на коронавірус. Один виявився негативним, другий - позитивним. Результати третього тесту очікувалися. Горбенко розповідав, що минулого тижня у нього підвищилася температура, був кашель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Разумков - у масці, зала - порожня. У Раді провели онлайн засідання

Двоє народних депутатів захворіли коронавірусною інфекцією. З групи "Довіра" - Сергій Шахов і з ОПЗЖ - Олександр Лукашев.

Зараз ви читаєте новину «Перший "слуга" підхопив коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі