понеділок, 21 лютого 2011 18:55

Перші пропозиції змін до Конституції будуть у серпні - Кравчук

Перші пропозиції змін до Конституції будуть у серпні - Кравчук

Екс-президент Леонід Кравчук запевняє, що Конституційна Асамблея працюватиме максимально демократично.

"Ми говорили тут відкрито, - розповів він у коментарі кореспонденту Gazeta.ua після засідання, на якому презентували склад Конституційної Асамблеї. - Справді, ми хочемо надати цьому процесу демократичний, публічний характер. Щоб Асамблея стала трибуною, де люди можуть висловити свої пропозиції. Вони будуть оцінені та обговорені. Якщо щось корисне, то буде показане, чому воно корисне, або ж чому воно не може бути прийнято. Людині головне розповісти, а не взяти та кинути".

Він запевняє, що люди зможуть брати участь у конференціях, "круглих столах".

"Сухий осадок викидатимемо, а найцінніше з цих зустрічей підсумовуватимемо. Звісно, ми не можемо прийняти 30 мільйонів пропозицій. Але якщо побудувати процес демократично та відкрито та захотіти слухати, а не орієнтуватися на думку, яка вже давно сформована в якомусь кабінеті, то все можна зробити", - уточнив політик.

Кравчук говорить, що у серпні президент Віктор Янукович вже матиме перші матеріали про зміни у Конституції: "Треба йти в ногу зі змінами, які відбуваються. Головне легітимізувати та демократизувати процес. Залучити до нього якомога ширше коло експертів, громадян. На День незалежності президент, звертаючись до людей, вже матиме матеріали стосовно змін Конституції. Зможе сказати, що процес розпочався, що вже є напрацювання. Матимемо можливість говорити про конкретні речі".

Як відомо, сьогодні під головуванням президента Віктора Януковича відбулося засідання, присвячене створенню Конституційної Асамблеї. На ньому Янукович повідомив, що роботу з підготовки нової Конституції має очолити Леонід Кравчук.

Зараз ви читаєте новину «Перші пропозиції змін до Конституції будуть у серпні - Кравчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі