вівторок, 10 січня 2012 13:20

Перші нардепи незалежної України закликали "регіоналів" здати мандати

Перші нардепи незалежної України закликали "регіоналів" здати мандати

Депутати Верховної Ради першого скликання закликали колег з парламентської більшості не розбазарювати національні надбання України й скласти депутатські повноваження.

Націонал-демократи вимагають не віддавати Росії газотранспортну систему, змусити олігархів купувати газ напряму в "Газпрому" й платити за нього з власної кишені.

"Запланована, організована Партією регіонів і здійснена кожним з Вас особисто здача газотранспортної системи України Росії буде злочином перед народом України, зрадою її національних інтересів, порушенням даної вами присяги, але не розв'яже і не вирішить надуманих і штучно створених олігархами газових проблем України", - йдеться у зверненні.

Колишні народні обранці переконують, що Україні вистачає для комунальних потреб населення газу власного видобутку.

"Україна повинна перестати купувати газ в Росії задля задоволення виробничих потреб олігархів за кошти бюджету, тобто за кошти всіх громадян України - платників податків. Чому весь народ України має сплачувати податки до бюджету для того, щоб за них закупити газ олігархам? Чому вони не хочуть закуповувати газ за власні кошти, а отримавши прибутки, виводять їх за межі України в офшори і штучно створюють заборгованість перед бюджетом і "Нафтогазом"?" - зазначив у коментарі Gazeta.ua Володимир Пилипчук, народний депутат першого скликання, академік Академії економічних наук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада вирішила поки почекати зі "здачею" ГТС та продажем землі

Перші нардепи незалежної України пропонують більшості достроково скласти з себе депутатські повноваження.

"Якщо ви, депутати провладної більшості парламенту України, не маєте хабарів від здачі української ГТС Росії, але маєте совість і нічого не можете вдіяти, щоб здійснити економічні перетворення, зокрема в газовому секторі, на благо українців, - не чиніть злочин, не беріть гріх на душу, а майте мужність достроково скласти з себе повноваження і призначте дострокові вибори", - йдеться у листі.

Звернення до парламентської більшості підписали народні депутати першого скликання Володимир Пилипчук, Олесь Шевченко, Левко Лук'яненко, Богдан Горинь, Арсен Зінченко, Олександр Барабаш, Олександр Костюк, Яків Зайко, Іван Бойко, Олександр Гудима, Олександр Піскун і Микола Поровський.

Зараз ви читаєте новину «Перші нардепи незалежної України закликали "регіоналів" здати мандати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі