вівторок, 20 квітня 2021 23:07

Перевіряти інформацію та не панікувати - Зеленський звернувся до українців

Перевіряти інформацію та не панікувати - Зеленський звернувся до українців
Зеленський записав відеозвернення. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський звернувся до українців з приводу ескалації на кордоні України та в Криму.

"Біля наших державних кордонів сконцентровано чималу кількість російських військ. Офіційно Росія називає це навчанням. Неофіційно весь світ називає такі речі шантажем. Чи хвилює це нас? Так. Чи вимагає Україна та її міжнародні партнери відвести війська від наших кордонів? Так. Адже Російська Федерація постійно повторює, що вона прагне миру, але водночас створює всі передумови для ескалації", - сказав він у зверненні.

Він вважає, що ситуація не є несподіваною.

"Чи означає це, що ескалація неминуча? Ні. Чи хоче війни Україна? Ні. Чи готова вона до неї? Так. Чи перестане Україна боротись за мир дипломатичним шляхом? Ніколи. Чи буде Україна в разі чого себе захищати? Завжди. Наш принцип простий. Україна не починає війну першою, але Україна завжди стоїть до останнього", - продовжив президент.

Українцям потрібно усвідомити, що загрозу становлять не лише чужі війська, а й емоції. Зеленський вказав, що інформацію потрібно перевіряти. Виділив, що потрібно подумати перш ніж довіряти заявам політиків.

"Політиків, що є героїчними полководцями у фейсбуці й твітері. Які кричать, що треба негайно почати війну, але мовчать, що мають на увазі наших, а не своїх дітей. А найстрашніше – політиків, для яких перемогою буде поразка країни й можливість сказати: ми ж казали й попереджали. Чи потрібно сьогодні нам бути пильними? Так. Чи потрібно нам боятися? Ні. Бо Україна-2021 дуже відрізняється від України-2014", - додав Зеленський.

Він заявив, що українські військові мають якісне оснащення та зброю, цінний досвід, мужність, високий бойовий дух, готовність дати відсіч. Згадав про волонтерів, які готові допомогти.

Президент вказав, що іноземні партнери на боці України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зібрати найсвітліші голови та забезпечити умови на рівні західних - Зеленський дав завдання уряду

"Вони прекрасно бачать справжні мотиви Росії. Готові підтримувати нас фінансово. Готові запроваджувати дедалі більше жорстких санкцій та ухвалювати жорсткі резолюції. Це правильно, необхідно, і за все це Україна щиро вдячна. Водночас нашим громадянам дуже потрібно розуміти, на що ще готовий світ. Як саме і ким саме ви допоможете нам, якщо дехто знову проігнорує кордони в центрі Європи? Чи розумієте ви, що Україні, а разом з нею – усьому світу, що вірить у силу й непохитність міжнародного права, може знадобитися значно більше, ніж дипломатична стурбованість. Нашим громадянам потрібні чіткі сигнали, що на восьмому році війни країна, яка ціною життя своїх людей є щитом для Європи, отримає підтримку не просто як партнерів, з трибун, а як гравців однієї команди, безпосередньо на полі, плече до плеча", - додав Зеленський.

Президент Володимир Зеленський запропонував російському лідеру Володимиру Путіну зустрітися на передовій на Донбасі. Цю пропозицію він озвучив російською мовою. Відповідне відеозвернення опублікували на сторінці глави держави у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Перевіряти інформацію та не панікувати - Зеленський звернувся до українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі