неділя, 17 лютого 2013 19:33

Перевибори закінчаться для влади з гіршим результатом, ніж нинішній - політолог

Перевибори закінчаться для влади з гіршим результатом, ніж нинішній - політолог
Фото: lenta-ua.net

Партія регіонів не ініціюватиме дострокові парламентські вибори.

Таку думку висловив голова правління Центру соціологічних та політологічних досліджень Сергій Таран у ефірі "Ера-FM".

"Нові вибори закінчаться для влади з гіршим результатом, ніж той, який вони мають зараз. Тому вони будуть змушені піти на якийсь компроміс з опозицією. Звісно, це не буде явний компроміс, вони не погодяться на вимогу опозиції ввести сенсорну кнопку. Але може бути знайдений інший варіант, який би забезпечував особисте голосування", - сказав Таран.

Більше того, за його словами, перевибори не можливі в принципі.

"Адже щоб ухвалити новий закон, потрібно розблокувати Верховну Раду ... Крім того, голосів у Верховній Раді для цього немає, тому що комуністи на останніх виборах не набрали жодного мандату, отже не голосуватиму за такий закон", - пояснив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чечетов заборонить ходити до Ради у вишиванці?

Таран вважає безперспективними для Партії регіонів суто мажоритарні вибори.

"Навіть якщо теоретично уявити нові вибори за мажоритарною системою, як погрожують "регіонали", то і це є сумнівний варіант для влади. Насамперед тому, що якщо буде єдиний кандидат по кожному округу, то не відомо, який буде результат для Партії регіонів. Навіть якщо вона отримає більшість за новим гіпотетичним мажоритарним законом, то нова фракція буде набагато менш контрольованою, ніж та, що є зараз", - запевнив Таран.

Зараз ви читаєте новину «Перевибори закінчаться для влади з гіршим результатом, ніж нинішній - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі