пʼятниця, 15 жовтня 2010 14:20

Пересадка Януковича на вертоліт коштуватиме тисячу доларів на день

Пересадка Януковича на вертоліт коштуватиме тисячу доларів на день

Один політ на вертольоті президента Віктора Януковича з резиденції "Межигір'я" на роботу може коштувати тисячу доларів.

Про це Газете по-киевски розповів екс-заступник мера Євген Червоненко, коментуючи нещодавнє висловлювання Януковича про те, що він збирається відмовитися від поїздок на роботу на авто.

"Буквально два тижні тому я озвучив цю ідею, і мені приємно, що президент дослухався. Використовувати вертоліт для пересування президента - це найбільш оптимальне рішення, як з точки зору безпеки, так і з точки зору мобільності", - сказав він.

"Щоправда, задоволення це - не з дешевих. Один політ обходиться близько 1 тис. доларів. Але воно того варте", - додав політик.

Червоненко, який сам є власником вертольота As 355 Queen Star, пояснив, що сучасні гелікоптери оснащені спеціальними системами противодневого захисту і на висоті 100 метрів захищені від виявлення.

Крім того, за його словами, в небі дисципліна жорсткіша, тому і ймовірність аварії набагато менша.

Червоненко впевнений, що для такого міста як Київ вертолітне сполучення просто необхідне - як для президента, так і для рятувальних служб.

Проблем з посадочними майданчиками, на його думку, взагалі не повинно бути.

"Зараз у Києві є зареєстровані майданчики. Це і аеродром в Гідропарку, і стаціонарний вертолітний майданчик біля Інституту Амосова. Як варіант, місцем для посадки можуть служити плавучі майданчика або дахи будинків - наприклад, тієї ж адміністрації президента. Але для цього потрібна територія не менше 30х30 метрів і досвідчений екіпаж", - сказав Червоненко.

Заборона на польоти над містом, яка діє сьогодні, на його думку, навряд чи буде стосуватися президента, оскільки з дозволом СБУ і мера цю проблему можна легко вирішити.

У свою чергу начальник ГУ з надзвичайних ситуацій Віталій Пшеничний підтвердив, що технічно втілити ідею польотів гелікоптерів над містом і спеціалізованих майданчиків для них цілком реально.

"Технічно зараз все можливо. Зараз наше управління працює над питанням створення майданчиків для медзакладів. Але яких-небудь розпоряджень про організацію вертолітних майданчиків для президента поки не надходило", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Пересадка Януковича на вертоліт коштуватиме тисячу доларів на день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі