середа, 28 жовтня 2020 21:27

"Перемога Пальчевського" краде голоси у ОПЗЖ на виборах у Києві - ЗМІ

"Перемога Пальчевського" краде голоси у ОПЗЖ на виборах у Києві - ЗМІ
Фото: delo.ua

"Перемогу Пальчевського" викрили в крадіжці голосів у ОПЗЖ на виборах до Київради.

Про це повідомило видання "Страна.ua", в розпорядженні якого є підтверджуючі факт фальсифікації протоколів.

"У Києві у "Опозиційної платформи - За життя" вкрали голоси на користь"Перемоги Пальчевського", яка балансувала на межі прохідного бар'єру на виборах до Київради. Так, в розпорядженні" Країни "виявилися два протоколи ДВК 800133 в Дарницькому районі Києва, один з яких був зроблений до перерахунку голосів, а другий після. Різниця лише в тому, що до перерахунку у ОПЗЖ було 48 голосів, а після - 8. При цьому у "Перемоги Пальчевського" 40 і 80 відповідно", - йдеться в повідомленні видання.

За інформацією "Країни", зараз перегляд призначений ще в 10 комісіях цього ж округу.

Нагадаємо, в ОПЗЖ ще 26 жовтня заявили, що в Києві готується крадіжка голосів і фальсифікація результатів виборів в дільничних виборчих комісіях у Дарницькому, Шевченківському та Оболонському виборчих округах.

Як зазначає політолог Андрій Золотарьов на своїй сторінці в Facebook: "Столар знову пролетів повз Києва. Грандіозне невідповідність соцопитувань і результатів місцевих виборів дає підстави припускати, що дехто з керівників соціологічних компаній з цих виборів вийшов доларовим мільйонером. Вадим Столар, незважаючи на величезні витрати, не зміг посадити в крісло мера Києва Андрія Пальческого".

"Крутіше за все вийшло з "Перемогою Пальчевського", якій малювали і по 16. На виході ви вже знаєте, порахували, розплакалися. Варто визнати, що з політикою у інвестував в кампанію Вадима Столара не складається. Грошей витрачається без міри з незмінно негативним результатом. так було і цього разу, Столар вирішив реінвестувати капітал, зароблений свого часу на Києві, щоб повернутися. і знову пролетів. Величезна кількість зовнішньої реклами, в тому числі і за сотні кілометрів від столиці. Масштаб можна порівняти з партійною кампанією на виборах до Верховної Раду. Безліміт на каналах Медведчука, який зіграв злий жарт з Пальчевським, загнавши його в нішу, де все вже зайнято. Навіщо, питається, потрібна "Перемога" якщо є "За життя"? Загалом, Кубок Думчева в номінації як дорого і сердито "скошлати" інвестора мільйонів так на 10 заслужено дістався переможцю", - пише Золотарьов.

На думку політолога Павла Рудякова, Пальчевський став абсолютним чемпіоном за кількісними параметрами агітаційної кампанії не тільки в столиці, а й по всій країні. Якщо судити за обсягами і масштабами, то його кампанія більше відповідала рівню президентської.

"Час присутності на телеканалах певного плану і власника зашкалювало. Дозволю собі припустити, що і те, і інше коштувало грошей, причому чималих. На виході - 4,5%! Вся реклама обернулася антирекламою, зігравши злий жарт і з самим кандидатом, і зі спонсорами. Хто вони, мені достеменно невідомо. Київ, втім, місто за світовими мірками не такий вже гігантський, чутки поширюються швидко: від одного - до іншого, від одного - до іншого. Пальчевського в київському метро часто пов'язують зі Столар. Це - добрі мови. мови ж злі, яких в метро теж вистачає, додають, що, просуваючи Пальчевського, Столар планував посилити свій вплив в Києві. на жаль, не вдалося. Виборча кампанія Пальчевського виявилася однією з найбільш витратних", - написав Павло Рудяков на своїй сторінці в Facebook.

Політичний експерт Дмитро Джангіров теж висловився про ситуацію.

"Найбільший (на той момент) київський забудовник пару років назад серйозно" б'є горщики "з діючим мером, в силу чого зазнає втрат як прямі, так і у вигляді" упущеної вигоди". Щоб примусити мера Кличко до нових" ділових переговорів", Вадим Столар споряджає до Київради ряд проектів, серед яких виділяється Андрій Пальчевський та його партія "Перемога Пальчевського". Коротше, діагноз: пролетів мимо електорату. до речі, тільки в останній передвиборчий тиждень Пальчевський витратив на рекламне просування в YouTube 978 тисяч грн, які забезпечили йому 3 , 3 млн переглядів. Однак сумарна кількість тих, хто проголосував за партію Пальчевського в тих адміністративних одиницях, де вона висувалася, - менше 50 тисяч. Ефективність, однак ..." - написав на своїй сторінці в Facebook Дмитро Джангіров.

Чинний мер Києва Віталій Кличко на місцевих виборах 25 жовтня, за даними екзит-пол, отримав 47,8% підтримки. На другому місці представник партії "Опозиційна платформа - За життя" Олександр Попов (8,6%), на третьому - кандидат від партії "Голос" Сергій Притула (8,3%), на четвертому - кандидат від "Слуги народу" Ірина Верещук (8%). Замикає п'ятірку представник "Батьківщини" Олексій Кучеренко. Проте джерело, близьке до Київської територіальної виборчої комісії, повідомив в ЗМІ, що у Кличка є шанси на перемогу в першому турі. Так, після обробки 67% бюлетенів він набирав близько 51% голосів. Другий Попов (9,4%), третій - Притула (7,7%).

Зараз ви читаєте новину «"Перемога Пальчевського" краде голоси у ОПЗЖ на виборах у Києві - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі