четвер, 25 квітня 2019 11:32

"Перемога буде наша" — Філарет виступив перед мітингувальниками

"Перемога буде наша" — Філарет виступив перед мітингувальниками
Патріарх Філарет переконаний, що перемога на Донбасі буде за Україною. Фото: slovoidilo.ua

Після ухвалення закону про мову патріарх Філарет звернувся до мітингувальників, які зібралися під Верховною Радою.

Він привітав українців із перемогою.

"Дорогі браття і сестри, вітаю вас із перемогою! Ми затвердили українську мову як державну. Нічого особливого у цьому нема, бо кожна держава має свою мову. Тому й Україна повинна мати свою державну мову. І жодні ворожі сили не переможуть нас у цьому. Нас багато століть гнобили, нищили українську. Але вона жива і буде жити вовіки. Ми чекали не тільки цієї перемоги, а й перемоги на Сході. І перемога буде наша, тому що з нами правда, а не з агресором", — наголосив Філарет.

До активістів звернувся також спікер Андрій Парубій.

"Ми більше не допустимо реваншу! Ніхто і ніколи не забере в України українську мову. Сьогодні тут — серце і дух України. Де мова, там перемога. Сьогодні ми отримали велику історичну перемогу. Ми всі мали за честь цього дня бути тут. Сьогодні мільйони сердець українців у радості", — наголосив Парубій.

Зранку під парламентом проходить акція на підтримку законопроекту про мову. Сотні людей просили народних депутатів підтримати мовний закон.

Парламент підтримав у другому читанні та вцілому законопроект про мову — за проголосували 278 народних депутатів.

Зараз ви читаєте новину «"Перемога буде наша" — Філарет виступив перед мітингувальниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі