середа, 11 вересня 2019 12:52

"Перелік запитань зростає" - від Зеленського хочуть почути політику щодо Росії

"Перелік запитань зростає" - від Зеленського хочуть почути політику щодо Росії
За 100 днів президент Зеленський так і не озвучив стратегію щодо агресора - Росії.

Президенту Володимиру Зеленському треба з'явитися на спеціальному засіданні парламенту, де б він пояснив стратегію протидії Росії.

Про це у Верховній Раді у вівторок заявив лідер "Голосу" Святослав Вакарчук.

Після повернення 35 заручників на рідну землю ми дізнаємося із заяв міжнародних лідерів і коментарів президента про "активізацію зусиль у "нормандському форматі" та перспективи "відновлення конструктивного діалогу" між Україною та Росією, кажуть у парламенті.

"Упродовж багатьох тижнів діяльності нового президента відбуваються міжнародні переговори, обмін заручників, інші дуже важливі речі, але ми так і не почули стратегії нової виконавчої влади щодо нашої міжнародної політики і, в першу чергу, наших відносин із Російською Федерацією — країною-агресором. Якщо президент називає зустрічі проривними, то в чому прорив?" - запитав Вакарчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Агресор за добу порушив режим перемир'я 7 разів

Зеленському задали низку запитань:

Чи повернеться Україна на осінню сесію до ПАРЄ? Чи підтримає Україна рух дружніх держав, які готові до протестних дій у ПАРЄ на захист України?

Хто, як і з ким відновлює перемовини з Москвою та яка стратегія стосунків із ворогом лежить в основі таких контактів? Чи є план протидії очевидним спробам Москви нав'язати програшний для України формат завершення війни, розроблений ще 2014-го?

Якою є стратегія збереження коаліції міжнародних партнерів у протидії російській агресії? За 100 днів президентства лідер держави здійснив низку міжнародних візитів, назвав їх "проривом", але не пояснив домовленостей, які би це підтверджували, натомість ризик втрати санкцій проти РФ зростає.

"Перелік запитань зростає", - звертаються до президента.

12 квітня минуло 5 років із початку російської агресії на Донбасі.

У війні загинули 4060 українських військових і добровольців. Поранення отримали майже 10 тис. людей. Зниклими безвісти вважають 410 осіб.

12 800 мирних жителів загинули. Поранення отримали 24 тис. осіб. 2 млн людей змушені були виїхати з регіону.

Українські воїни звільнили майже 15 тис. кв. км територій. Збройні сили України тримають оборону на лінії зіткнення.

У березні 2014-го Росія анексувала Крим.

Зараз ви читаєте новину «"Перелік запитань зростає" - від Зеленського хочуть почути політику щодо Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі