четвер, 30 березня 2017 07:26

Перехоплені інструкції спецслужб РФ щодо України
5

Нацполіція виявила інструкції з дискредитації України
Фото: РБК-Україна
Нацполіція виявила інструкції з дискредитації України
Нацполіція виявила інструкції з дискредитації України
Нацполіція виявила інструкції з дискредитації України
Нацполіція виявила інструкції з дискредитації України

СБУ заздалегідь знала про план з блокування дороги на кордоні з Польщею після обстрілу консульства в Луцьку.

До львівських поліцейських потрапили електронні інструкції російською мовою щодо підготовки акцій із дискредитації України і негативного висвітлення цих подій у засобах масової інформації.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Керівник Нацполіції у Львівській області Валерій Середа розповів, що згідно з цими "інструкціями російських спецслужб", 29 березня на Львівщині діяла група з близько 150 осіб, яка намагалась вчинити антипольську провокацію на трасі Львів-Рава-Руська.

Він додав, що серед учасників цієї акції не було жодного представника польської громади, а за участь у ній роздавали від 50 до 200 гривень.

"Поляків на цій акції не було. Там були наші наркозалежні "клієнти" і діти 13-14 років, школярі зі Львова. Свідомих людей там не було. Замовників ми відстежуємо. Це мала бути чергова провокація зі сторони Росії. Учасники акції мали навіть квадрокоптер, щоб створити "картинку" для ЗМІ. Ми допитуємо всіх учасників акції", - розповів Середа.

"Акція мала тривати до 22:00. Також планувався силовий опір правоохоронним органам, плакати виконані досить якісно з поліграфічної точки зору. Тобто, до акції заздалегідь добре готувались", - сказав Олександр Ткачук, начальник Апарату голови СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Провокації не вплинуть на дружні стосунки" - Порошенко і Дуда

З його слів, учасники акції прибули організовано автобусами з Хмельницької, Закарпатської та Івано-Франківської областей, а також організатори підібрали людей без місця проживання поблизу місцевого ринку.

За даними СБУ, серед організаторів акції - уродженець Луганщини та мешканка Львова, яка перебуває на обліку у психдиспансері. Ткачук додав, що відео з цієї акції планували в онлайн-режимі транслювати за допомогою квадрокоптера, паралельно готувались інформаційні "вкиди" через загальнонаціональні ЗМІ.

Нагадаємо, під Львовом невідомі намагалися заблокувати дорогу на Польщу після обстрілу консульства в Луцьку, Служба безпеки України не виключає зв'язок між цими подіями.

Зараз ви читаєте новину «Перехоплені інструкції спецслужб РФ щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі