середа, 04 січня 2023 11:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Передача Patriot Україні: Кулеба повідомив хороші новини

Передача Patriot Україні: Кулеба повідомив хороші новини
Систему Patriot Україна отримає вже цього року. Фото: розміщене на ukrinform.ua

В Україні очікують на розгортання американської системи Patriot у максимально стислі терміни.

Підготовка до передачі цих систем вже розпочалася. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу 4 січня, передає Gazeta.ua.

"Минулий рік ми завершили революційним рішенням про надання Україні американських систем Patriot, про що домовилися лідери України та Сполучених Штатів Америки Володимир Зеленський та Джозеф Байден (під час зустрічі у Вашингтоні 21 грудня торік. – Gazeta.ua)", – нагадав Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: маємо зірвати російський сценарій

Він зазначив, що зараз Зеленський та вся його дипломатична команда інтенсивно працює над новими рішеннями щодо постачання нових типів західної зброї.

"Ідеться насамперед про постачання танків західного зразка та іншої бронетехніки. Не маю сумнівів, що вже незабаром українське військо матиме додаткову броньову та вогневу міць", – додав Кулеба.

21 грудня держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив про надання нового пакета безпекової допомоги Україні майже на $1,85 млрд, який вперше включатиме зенітні ракетні комплекси Patriot. Згодом президент країни Джо Байден підписав меморандум про виділення Україні чергового траншу.

Загалом США надали Україні приблизно $21,2 млрд з початку повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого.

Україна отримає всю необхідну зброю для звільнення своєї землі від окупантів. Це лише питання часу, сказав Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «Передача Patriot Україні: Кулеба повідомив хороші новини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі