вівторок, 18 березня 2008 10:14

Перед початком роботи Ради Тимошенко нагадала про свій ультиматум

Перед початком роботи Ради Тимошенко нагадала про свій ультиматум
Фракція БЮТ залишить парламент, якщо депутати у вівторок не підтримають постанову про дострокові вибори столичного мера і Київської міськради.

Про це журналістам заявила прем"єр-міністр України, лідер БЮТ ЮліяТимошенко у вівторок перед початком пленарного засідання.

"Якщо сьогодні не буде проголосована постанова про дострокові вибори мера Києва і Київради, наша фракція після цього залишить парламент і добиватиметься того, щоб дійсно була поставлена на голосування ця (ухвала). Поки коаліція не буде здатна голосувати, наша фракція не зайде в зал", - заявила вона.

Разом з тим, за її словами, неголосування за цю постанову не означатиме розкол коаліції. "Це у жодному випадку не призведе до розколу коаліції. Це призведе тільки до виявлення корумпованості депутатів", - сказала Тимошенко.

Прем"єр вважає, що голосування по цій ухвалі буде випробуванням на міцність не тільки для коаліції, але і для фракції БЮТ.

Тимошенко також повідомила, що фракція БЮТ у повному складі голосуватиме за зміни до закону про Кабінет міністрів. "Для того, щоб поставили до порядку денного постанову про дострокові вибори в Києві, ми погодилися з тим, щоб першим питанням розглядалися зміни і доповнення до закону про Кабінет міністрів. Це нам поставили жорстку умову", - сказала вона.

За словами прем"єра, хоча зміни в закон про Кабмін значно обмежують повноваження уряду, але "я подумала про те, що ніякі повноваження не коштують того, щоб залишати корупцію в столиці нашої України".


Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк відкрив пленарне засідання парламенту у вівторок.

У сесійному залі реєструвалося 418 депутатів, пише Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Перед початком роботи Ради Тимошенко нагадала про свій ультиматум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі