середа, 04 березня 2015 08:20

Пентагон обіцяє відповідь на розгортання Росією ракет середньої дальності

Пентагон обіцяє відповідь на розгортання Росією ракет середньої дальності

Глава американського військового відомства Ештон Картер повідомив в Конгресі про можливу реакцію США у разі порушення Росією договору про ракети середньої і меншої дальності.

Про це повідомляє Reuters.

За словами керівника Пентагону, США повинні продемонструвати готовність до дії в разі порушення угоди Москвою.

Відповідаючи на запитання членів сенатського комітету у справах збройних сил щодо ситуації з виконанням договору про РСМД з боку Москви, Картер заявив, що виявлення порушень може змусити США "вжити заходів у трьох областях - активної оборони, стримування та протидії", тобто створення схожих ракетних систем. Міністр зазначив, що має намір вивчити можливості, наявні у США в цій сфері, але відмовився викладати подробиці в ході відкритих слухань.

За словами Картера, Вашингтон повинен показати, що буде діяти, якщо Москва порушить угоду. "Договір з РСМД - це вулиця з двостороннім рухом", - підкреслив Картер, виступаючи перед конгресменами. При цьому глава ОКНШ (Об'єднаного комітету начальників штабів) ЗС США генерал Мартін Демпсі, який брав участь у слуханнях, зазначив, що Вашингтон має намір дотримуватися угоди.

Протягом останніх місяців Росія і США звинувачують один одного в порушеннях положень Договору про ракети середньої і меншої дальності, підозрюючи опонента в розробці та підготовці до розгортання заборонених систем.

Згідно з угодою РСМД, розгортання наземних пускових установок для крилатих і балістичних ракет з дальністю від 500 до 5500 кілометрів забороняється. Розгортання крилатих ракет морського і повітряного базування, що потрапляють в цей діапазон максимальної дальності, дозволено.

Зараз ви читаєте новину «Пентагон обіцяє відповідь на розгортання Росією ракет середньої дальності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі