четвер, 25 жовтня 2012 12:55

Пенсіонерку в Новому Бузі оштрафували за те, що вона "порушила обмеження ведення агітації з населенням" - постанова суду

Пенсіонерку Ольгу Репехович у Новому Бузі Миколаївської області оштрафували на 510 гривень за те, що вона порушила правила агітації.

Про це йдеться у постанові суду.

 

Як повідомлялося раніше, Репехович на зустрічі з виборцями заявила, що не голосуватиме за Партію регіонів. Після чого суд виніс постанову про стягнення штрафу з громадянки.

Правозахисник Дмитро Гройсман, який розмістив інформацію про рішення суду у себе на Facebook, каже, що суд поводиться щонайменше дуже дивно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд оштрафував пенсіонерку на 510 гривень, бо вона не голосуватиме за "Регіони"

Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"На скільки я розумію, порушення полягало у тому, що вона нібито проводила агітацію у невстановленому місці. Дуже дивно, бо оскільки це збори громадян, то вони передбачають не лише агітування за кандидата, але й проти. Це рішення показує, наскільки суди не готові розуміти суть виборчого процесу, і, зокрема, того, що відбувається до дня голосування", - зазначив юрист.

За словами правозахисника, у його практиці і раніше бували подібні випадки.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонерку в Новому Бузі оштрафували за те, що вона "порушила обмеження ведення агітації з населенням" - постанова суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі