пʼятниця, 27 червня 2008 14:04

Пенсіонери вийшли на сепаратистський мітинг з портретами Лужкова (ФОТО)


Напередодні Дня Конституції України активісти Народного фонту "Севастополь - Крим - Росія" провели в Сімферополі у будівлі Постійного Представництва Президента України в АРК мітинг на підтримку московського градоначальника Юрія Лужкова.

Учасники мітингу - близько 50 осіб, більшість з яких пенсіонери, - тримали в руках прапори Російської Федерації, портрети мера Москви і плакати з гаслами "Кримчани - за Лужкова", "Конституція України гарантує кримчанам рабство", "Немає анексії Криму!", а також скандували: "Україна, геть з Криму!", "Геть бандерів!" і "Помаранчевих на мило!".

Як говориться у резолюції учасників мітингу, "юридичних документів, за якими Крим або Севастополь входять до складу державної території України, не існує".

"Цессія, тобто передача суверенітету від однієї держави іншій за угодою між ними, вимагає висновку між відповідними державами міжнародного договору, який повинен відповідати всім основним принципам сучасного міжнародного права. Російський суверенітет над півостровом нікому не передавався і підтверджений Ухвалами Верховної Ради Російської Федерації від 21 травня 1992 року "Про правову оцінку рішень найвищих органів державної влади РРФСР зі зміни статусу Криму, прийнятих у 1954 р." і від 9 липня 1993 року "Про статус міста Севастополя".

У подальшому ці акти не відмінялися, вони діють і понині, - підкреслюється в документі. - Є цілком закономірним, що державні діячі Росії почали ставити перед керівництвом України питання про статус півострова. Лужков у своїх заявах закликав до цивілізованого правового вирішення територіальної суперечки між Україною і Росією в Міжнародному суді. Тому викликає подив реакція на це офіційного Києва", - йдеться у заяві мітингувальників.

Цензор.нет.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонери вийшли на сепаратистський мітинг з портретами Лужкова (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі