понеділок, 16 вересня 2019 17:06

Пенсіонери у смартфоні: запровадили чергову реформу

Пенсіонери у смартфоні: запровадили чергову реформу
В Україні запроваджують е-пенсію.

Пенсійний фонд у тестовому режимі запустив мобільний додаток.

Про це повідомила прес-служба відомства.

"Пенсійний фонд із вересня починає впроваджувати у тестовому форматі новий електронний сервіс – мобільний додаток "Пенсійний фонд".

Відтепер громадяни мають можливість доступу до електронних сервісів Фонду у зручному форматі з мобільних пристроїв – смартфонів і планшетів", - йдеться у повідомленні.

Проект розроблено для розвитку системи надання електронних послуг "Е-пенсія" та забезпечує максимально зручну та оперативну взаємодію громадян із ПФУ.

Мобільний додаток забезпечує доступ до: даних електронної пенсійної справи; електронного реєстру листків непрацездатності; інформації в електронній обліковій картці соціального страхування, яка міститься в Реєстрі застрахованих осіб щодо анкетних даних, заробітної плати та інформації щодо надбаного страхового стажу.

Також програма дозволяє переглядати стан опрацювання звернень до ПФУ, а також перевіряти документи і довідки, сформовані в особистому електронному кабінеті.

Зазначається, що найближчим часом з'являться інші можливості: надання документів для призначення/перерахунку пенсій в один дотик (е-пенсія), запис на прийом до відділів обслуговування, надання запитів на формування електронних листків непрацездатності тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що буде з комуналкою?

Кабінет міністрів пропонує зменшити на 8 млрд грн виплати субсидій на житлово-комунальні послуги 2020-го.

Дані оприлюднили у проекті бюджету на 2020 рік.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонери у смартфоні: запровадили чергову реформу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі