четвер, 07 червня 2007 10:13

Печерський суд заявляє, що на нього тисне Рада


Судді Печерського райсуду Києва просять Генеральну прокуратуру України порушити кримінальну справу за фактом втручання окремих політичних сил, зокрема Верховної Ради та Вищої ради юстиції в діяльність суду та заважають нормальному здійсненню судочинства.

Відповідне рішення було прийнято сьогодні на зборах колективу Печерського районного суду м. Києва.

Зібрання суддів також вирішило звернутися до громадян України, президента, законодавчих, виконавчих і судових органів влади з інформацією про втручання в діяльність суддів з боку Вищої ради юстиції і Верховної Ради.

Крім того, прийнято рішення звернутися до президента, прем"єра, голови Верховного суду вжити невідкладних заходів із призупинення втручання в роботу суддів

У випадку відсутності реагування на ці звернення, судді Печерського райсуду залишають за собою право звернутися за захистом у міжнародні організації.

Голова Печерського райсуду Інна Отрош зазначила, що на сьогоднішній день відкрито 15 проваджень щодо звільнення суддів Печерського суду. "Судді виносять рішення, а через тиждень їх вже звільняють", - сказала вона.

При цьому Отрош зауважила, що протягом останніх двох місяців на сайті ВР зареєстровані проекти постанов про звільнення 11 суддів Печерського райсуду. При цьому вона наголосила, що об"єктивних на це причин немає.

Отрош також заявила, що члени Вищої ради юстиції вимагають від суддів Печерського суду пояснень про те, чому у тій чи іншій справі було винесено саме таке рішення. За її словами, на сьогоднішній день ВРЮ діє так, що "примушує суддів виносити такі рішення, в яких зацікавлені певні політичні сили".


За інформацією УНІАН, Інтерфакс.


Зараз ви читаєте новину «Печерський суд заявляє, що на нього тисне Рада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі